Landelijke start kampeerseizoen op zaterdag 6 april

Deel

Gekopieerd

Ruim 400 campings openen tijdens de Open Camping Dag op zaterdag 6 april op feestelijke wijze hun deuren om de start van het kampeerseizoen te vieren. ´Met 3,5 miljoen kampeerders in Nederland is dit landelijke evenement een mooie manier om onze nationale hobby te vieren´, aldus organisator Stichting Open Camping Dag.

Start van het kampeerseizoen

Tijdens de Open Camping Dag zetten bijna 450 campings en een groot aantal kampeerbedrijven in heel Nederland hun deuren open voor geïnteresseerde kampeerders. Zo kunnen zij vrijblijvend rondkijken op de camping en alvast voorbereidingen treffen voor hun kampeervakantie. De Open Camping Dag markeert hiermee de start van het kampeerseizoen.

Vrijblijvend kijken op de camping

De bedoeling van de Open Camping Dag is om heel Nederland te laten zien hoe leuk kamperen is. Ook mensen die nog nooit hebben gekampeerd hebben, kunnen toch eens kijken of een vakantie op een camping iets voor hen is. Iedereen in Nederland wordt van harte uitgenodigd om de start van het kampeerseizoen in te luiden en de kampeervoorpret te laten beginnen.

Derde editie met een missie

Dit is de derde editie van deze Nationale Open Camping Dag. Kampeerplatform I Love Kamperen organiseerde in 2022 en 2023 het evenement en besloot dit jaar Stichting Open Camping Dag op te richten. Karin Horstman van I Love Kamperen: ‘Wij hebben de ambitie om de Open Camping Dag te laten groeien tot dé dag waarop alle kampeerders vieren dat kamperen zo leuk is. Om het onafhankelijke karakter van ons initiatief te benadrukken hebben we besloten om Stichting Open Camping Dag op te richten.’

‘We zien kamperen als een belangrijk onderdeel van ons cultureel erfgoed waar miljoenen Nederlanders jaarlijks veel plezier aan beleven. We zien de laatste jaren helaas dat veel kampeerplekken verdwijnen om plaats te maken voor recreatiewoningen. Verstening mag niet ten koste gaan van kampeerplaatsen, want het gevaar is dat je met je caravan of tent nergens meer terecht kunt. Kamperen – als nationale hobby – verdient het om behouden en gevierd te worden, voor huidige én nieuwe kampeerders.’

Stichting Open Camping Dag wordt ondersteund door branchegenoten zoals Kampeer & Caravan Industrie (Camp to Go), Stichting Vrije Recreatie, ANWB, Aveco, BOVAG, HISWA-RECRON en Jaarbeurs.

Kampeerprijzenloterij

In aanloop naar de Open Camping Dag maken aangemelde kampeerders kans op mooie kampeerprijzen in Kampeerprijzenloterij. Tijdens de Open Camping Dag zijn de campings en kampeerbedrijven geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Alle informatie over deelnemende campings en kampeerbedrijven staat op opencampingdag.nl.

Gerelateerde artikelen