Primeurs bij LMC – Revolutionaire indeling bij Innovan campervan

LMC Innovan Active

Deel

Gekopieerd

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs presenteert het Duitse merk LMC veel campernieuws, met een flink aantal modellen. Een bijzondere campervan is de LMC Innovan 592, op basis van de Ford Transit. Ook is er een stoere variant van dit model aanwezig, de Innovan Active.

Binnen het segment campervans is de Innovan 592 een bijzonderheid: de wagen beschikt namelijk over zogenaamde lengtebedden: twee eenpersoonsbedden in de lengte van de wagen – en heel eerlijk: dat is bijna onmogelijk in een campervan van slechts 6 meter lang. Toch is het de designers van LMC gelukt die lengtebedden te realiseren, die bovendien aan elkaar te koppelen zijn tot een ruim tweepersoonsbed. Daarvoor zijn er een paar hele slimme aanpassingen uitgevoerd.

Onconventionele ingrepen

Lengtebedden in zo’n compacte campervan? Je zou zeggen dat dat kan alleen maar ten koste gaat van de keuken en van de badkamer. Maar juist op die plekken heeft LMC een paar hele onconventionele ingrepen toegepast! Zo heeft de keuken bijvoorbeeld een uitschuifbaar werkblad, dat je – als je aan het koken bent – tot boven het voeteneind van het bed kunt schuiven. Zo ontstaat toch voldoende werkruimte in de keuken. Ook is de keuken voorzien van een handige apothekerskast. Bijzonder is de dubbele bodem tussen de beide lengtebedden – een ideale plek voor de campingtafel en twee stoelen. Ondanks die dubbele bodem is er ook voldoende stahoogte, doordat LMC heeft gekozen voor de Ford Transit als basisvoertuig. Deze is namelijk hoger dan de gebruikelijke Fiat Ducato die in dit segment veel wordt gebruikt. In de badkamer zien we ook een paar slimme innovaties in de Innovan 592, zoals het wegdraaiende toilet dat – als je ‘m niet gebruikt – deels onder het bed verdwijnt. Ook het wastafeltje in de badkamer is wegklapbaar. Daardoor ontstaat een douche-oppervlak van 60 bij 70 centimeter. Qua styling is er in de Innovan subtiel gebruik gemaakt van houttinten en verder zijn het vooral wit en taupe die zorgen voor een warme sfeer in de campervan. Met de cabinestoelen omgedraaid ontstaat er een compacte, maar gezellige woonlounge die plaats biedt aan vier personen.

Stoere Active

Tijdens de beurs kun je meer bijzondere campervans uit de Innovan-serie van LMC bewonderen. Dit omvat onder andere de Innovan 600 en de stoere Innovan Active. De Innovan Active is uitgerust met offroadbanden, een bullbar aan de voorkant, een roofrack met extra schijnwerpers op het dak en een ladder aan de achterkant. Al deze aanpassingen zijn uitgevoerd in een stoere matzwarte afwerking. Van binnen heeft de Active een tweepersoonsbed in de breedte, dat bijna twee meter lang is, doordat er zowel bij het hoofd- als bij het voeteneind een uitbouw is aangebracht in beide zijwanden. De LMC Active moet het echt hebben van zijn stoere buitenkant, die ‘m op een 4×4 laat lijken. Toch is hij ‘gewoon’ voorzien van voorwielaandrijving.

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (4 t/m 8 oktober, Jaarbeurs Utrecht) zijn de LMC Innovan-modellen voor het eerste te zien in Nederland. Je kunt deze bewonderen op stand 07.D006.

Gerelateerde artikelen