De 10 meest zonnige kampeerplekken van Europa

De top 10 meest zonnige kampeerplekken van Europa

Deel

Gekopieerd

De zomer is weer in volle gang en voor kampeerliefhebbers is het tijd om op zoek te gaan naar de meest zonnige en mooie kampeerplekken in Europa. In dit artikel delen we de top 10 kampeerplekken die garant staan voor veel zon en een goede tijd!

 1. Algarve, Portugal
  De zuidkust van Portugal is de ideale bestemming voor een zonzekere kampeervakantie. Geniet van de prachtige stranden, schitterende natuur en heerlijk eten. Er zijn veel campings te vinden in deze regio, met faciliteiten zoals zwembaden, restaurants en andere activiteiten.
 2. Costa Brava, Spanje
  De Costa Brava is een prachtig gebied in Spanje en biedt vele mogelijkheden om te kamperen en te genieten van de zon. Er zijn campings aan zee en in het binnenland, en er zijn veel activiteiten te doen, zoals watersport, wandelen en fietsen.
 3. Languedoc-Roussillon, Frankrijk
  Frankrijk heeft veel mooie kampeerplekken, maar Languedoc-Roussillon springt er echt uit. Deze streek biedt een combinatie van zee, bergen, wijngaarden en cultuur. Er is voor ieder wat wils, van ontspannen op het strand tot het bezoeken van middeleeuwse kastelen.
 4. Toscane, Italië
  Toscane is bekend om zijn prachtige landschap, heerlijk eten en rustige ambiance. Er zijn veel campings in deze regio die in de buurt van historische steden en dorpen liggen en ook de zee is niet ver weg.
 5. Costa del Sol, Spanje
  De Costa del Sol is een zeer populaire bestemming voor kampeervakanties. Met meer dan 320 dagen zon per jaar ben je hier verzekerd van een zonnige vakantie. Overal vind je campings met privéstranden en zwembaden, met genoeg activiteiten in een prachtige omgeving.
 6. Zaton, Kroatië
  Zaton is een schitterend gelegen vakantiepark in Kroatië, direct aan de Adriatische Zee. Met zijn ongerepte stranden en kristalheldere water is Zaton de perfecte plek om te kamperen en te genieten van de zon.
 7. Zakynthos, Griekenland
  Zakynthos is een werkelijk adembenemend eiland in Griekenland met een warm klimaat. Kampeer aan de oostkust van het eiland en geniet van de prachtige stranden en kristalheldere wateren.
 8. Sardinië, Italië
  Sardinië heeft een unieke schoonheid die moeilijk elders te vinden is. Door de heerlijke temperaturen en de prachtige omgeving is het een ideale plek om te kamperen.
 9. Costa Verde, Portugal
  Als je houdt van lange, uitgestrekte stranden en de ruige natuur, dan is de regio Costa Verde in het noorden van Portugal zeker een bezoek waard. Hier vind je een overvloed aan kampeermogelijkheden, omringd door de prachtige groene heuvels en uitgestrekte stranden
 10. Lofoten, Noorwegen
  Lofoten is een archipel in het noorden van Noorwegen en biedt een unieke kampeerervaring. Omgeven door majestueuze bergen en fjorden, kun je het wildleven observeren en de prachtige natuur ontdekken.

Natuurlijk is er veel meer te beleven als je er op uit trekt. Misschien heb jij veel mooiere plekjes ontdekt. Deel deze dan via jouw social media met #KCJ2023 of tag ons in je bericht. Hoe dan ook, hopelijk heb je hiermee wat inspiratie opgedaan voor een volgend kampeeravontuur.

Gerelateerde artikelen