Primeur in Nederland: Crosscamp Flex-modellen debuteren op Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Deel

Gekopieerd

Het jongste merk van de Erwin Hymer Group is Crosscamp, dat startte met innovatieve ‘urban campers’. Voor modeljaar 2024 introduceert het merk drie nieuwe modellen in de grotere categorie campervans: de Flex 531, de Full 600 en de Full 640.

De meest compacte van het drietal is de Flex 541 met een lengte van 5,40 meter. Achter de bestuurdersstoel is een rail in de vloer geïntegreerd waarop je desgewenst een extra stoel of een tweepersoonsbank in de lengterichting kunt bevestigen. Van die bank kun je ook een tweepersoonsbed maken, maar je kunt de bank ook volledig opklappen. Daardoor ontstaat ruimte voor bijvoorbeeld twee mountainbikes, een lichte motorfiets of een complete kite-uitrusting.

Flexibele keuken en douche

De keuken is gedeeltelijk uitneembaar waardoor de Flex 541 nog meer gebruiksmogelijkheden krijgt. Innovatief is ook de flexibele douche unit, die je met haken aan het plafond bevestigt. Hij neemt nauwelijks ruimte in als je ‘m niet gebruikt, maar die douche-unit kun je ook gebruiken om een draagbaar toilet in te plaatsen. Net als bij de grotere Flex-modellen kan ook de 541 optioneel worden uitgerust met een hefdak, waardoor twee extra slaapplaatsen ontstaan op een lattenbodem en een 6 cm dikke matras van 1,43 meter breed en 2,09 lang.

Crosscamp FULL 600

Ietsje groter is de Crosscamp FULL 600, die ongeveer 6 meter lang is en nóg een maatje groter is de Crosscamp FULL 640. Deze twee campervans hebben een meer traditionele indeling met het bed achterin, keuken en toilet in het midden en een woonlounge direct achter de draaibare cabinestoelen  De drie nieuwkomers hebben de Opel Movano als basis, standaard voorzien van een Euro 6d Final-dieselmotor met 140 pk, die je kunt upgraden naar 165 pk.

Tijdens Kampeer & Caravan Jaarbeurs (4 t/m 8 oktober, Jaarbeurs Utrecht) zijn de Crosscamp Flex-modellen voor het eerste te zien in Nederland. Ze worden geïntroduceerd als ‘Unlimited Editions’ met luxe extra’s die nu in de prijs zijn inbegrepen. Zoals vlakke ramen, een luifel met verlichting en een diesel standkachel. De prijzen starten bij circa 63.500 euro.

Gerelateerde artikelen