Opvallen op de Camping: De Eriba Touring Colour Editions

Eriba Touring Colours
iris
12 september 2023
2 min

Een cult-caravan. Zo wordt hij genoemd door liefhebbers: de Eriba Touring. En hoe word je dat dan? Door ruim 65 jaar vrijwel onveranderd het wegbeeld te bepalen. En op campings natuurlijk, want de Eriba Touring blijft een opvallende verschijning, met z’n ronde vormen. Vanaf modeljaar 2024 wordt de Touring zelfs nog een tikkie opvallender met de nieuwe ‘Colour Editions’.

Eriba Touring Colours

De eerste Eriba Touring werd in 1957 gebouwd door Erwin Hymer, onder de naam Eriba Troll. De populariteit van het caravannetje stond aan de basis van wat nu de Erwin Hymer Group is, met daarin merken als Dethleffs, Bürstner en LMC. Maar het startte dus met het kleine caravannetje, herkenbaar aan z’n ronde vormen en het hefdak. Samen zorgen die niet alleen voor een iconisch uiterlijk maar het heeft ook nog een ander voordeel: een lage luchtweerstand en dat merk je dus ook in je portemonnee.

Eriba Touring Colours

Onderhuids onderscheidt de Touring zich van traditionele gebouwde caravans door een metalen frame. Samen met de aerodynamische buitenkant helpt dat mee aan de stabiele wegligging achter de auto. Voor modeljaar 2024 komen er drie ‘Colour Editions’ in drie nieuwe kleuren: Nugget Gold, Tango Red en Harbour Blue. Voor de echte retro-uitstraling is de bovenkant uitgevoerd in wit en hebben de caravans lichtmetalen wielen, een bumper in roestvrijstaal en chromen details die herinneren aan de sixties. Aan de binnenkant worden de nieuwe kleuren subtiel doorgevoerd met gekleurde details in de stoffering.

Nog meer nieuws bij Eriba

Behalve de ‘Colour Editions’ is er nog meer nieuws bij Eriba: het merk komt met twee nieuwe, langere Touring-modellen. Als eerste is dat de Eriba Touring 630 (lengte 6,30 meter) die zich kenmerkt zich door een vast tweepersoonsbed in de breedte van de caravan. Nog ietsje langer is model 642 (lengte 6,42 meter). Die heeft een vast tweepersoonsbed in de lengterichting, waarbij een uitgespaarde v-vorm bij het voeteneind zorgt voor een makkelijke instap.

Eriba Touring Colours

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs zijn diverse Eriba Touring modellen te zien. Er is al een Eriba Touring vanaf circa 26.540 euro.

iris

Gerelateerde artikelen