Top 10 Europese bestemmingen voor natuur- en outdoor liefhebbers

ourist admires Lovatnet Lake Norway Serene Norwegian fjord with crystal-clear waters surrounded by towering mountains
Kampeer & Caravan Jaarbeurs
Kampeer & Caravan Jaarbeurs
10 juni 2024
3 min

Houd je wel van een beetje uitdaging tijdens je kampeervakantie? Verleg jij graag je grenzen om nieuwe landschappen te ontdekken en onvergetelijke ervaringen op te doen? Dan heeft Europa genoeg te bieden met spectaculaire locaties waar je je tent opzet en de natuur ontdekt. Of je nu houdt van ruige bergen, uitgestrekte bossen of adembenemende kustlijnen, Europa heeft het allemaal. Ontdek de top 10 Europese bestemmingen die je als avontuurlijke kampeerder zeker eens moet bezoeken!

  •  Noorse Fjorden, Noorwegen
    Maak een roadtrip door de adembenemende fjorden van Noorwegen. Hike door spectaculaire valleien, geniet van de indrukwekkende uitzichten en kampeer midden in de ongerepte natuur. Extra leuk in Noorwegen is wildkamperen toegestaan en mag je bijna overal je tentje opzetten.
  • Plitvicemeren, Kroatië
    Waterval in Kroatie

Verken de meren en watervallen van Nationaal Park Plitvicemeren. Dit UNESCO -werelferfgoed bestaat uit 16 meren die met elkaar zijn verbonden via watervallen. De wandelpaden en houten loopbruggen leiden je langs kristalhelder water en weelderige bossen, perfect voor een avontuurlijke kampeerervaring.

  •  Dolomieten, Italië
    Dolomieten bergtoppen in de wolken

De Dolomieten zijn een waar paradijs voor klimmers en hikers. Met zijn dramatische bergpieken en schilderachtige dalen, biedt dit UNESCO-werelderfgoed talloze mogelijkheden voor avontuurlijke kampeerders. Van beginner tot gevorderde wandelaar zijn hier diverse (hutten)tochten te doen.

  • Lake District, Engeland
    Tentje in het gras in Lake District

Dit prachtige gebied in Noordwest-Engeland staat bekend om zijn bergen, meren en historische charme. Het is een ideale bestemming voor wandelaars en kampeerders die houden van ruige natuur. In de omgeving zijn veel campings waar je je tent op kunt zetten of waar je met je camper kunt overnachten.

  • Pyreneeën, Spanje/Frankrijk
    Vrouw hiker loopt op bergpad in pyreneeen

Deze bekende bergketen, mag zeker niet ontbreken in deze lijst. Dit gebied biedt een breed scala aan avontuurlijke activiteiten, van uitdagende hikes tot wildwaterraften. Kampeer in de schaduw van majestueuze bergen en verken de prachtige natuurparken.

  • Saksisch Zwitserland, Duitsland
    Wandelbrug door bergen in sasksisch berglandschap

Bekend om zijn bizarre rotsformaties en diepe kloven. Dit gebied is een mekka voor klimmers en wandelaars. Het nationale park biedt tal van kampeerplekken te midden van de indrukwekkende natuur.

  • Vatnajökull Nationaal Park, IJsland
    Groep toeristen loopt door ijslandschap in ijsland

Dit park is de thuisbasis van Europa’s grootste gletsjer. Met spectaculaire landschappen, ijsgrotten en vulkanische gebieden. Een avontuurlijke kampeerplek voor de echte durfal.

  • Tatra Mountains, Polen/Slovakije
    Berg meer met bergen op de achtergrond

Deze minder bekende bergketen biedt adembenemende uitzichten en uitdagende wandelroutes. Kampeer in de ongerepte natuur en ontdek de wilde schoonheid van de Tatra.

  • Triglav Nationaal Park, Slovenië
    Berg meer met helder water en berg op de achtergrond

Het enige nationale park van Slovenië, vernoemd naar de hoogste berg Triglav, is perfect voor kampeerders die wel van avontuur houden. Geniet van spectaculaire uitzichten, diepe kloven en kristalheldere rivieren.

  • Scottish Highlands, Schotland
    Bergen van scottisch highlands met wolken

De ruige schoonheid van de Highlands biedt eindeloze mogelijkheden voor avontuur. Trek door afgelegen valleien, beklim torenhoge bergen en kampeer onder de sterrenhemel.

Europa heeft zoveel te bieden voor een avontuurlijke kampeervakantie, van de fjorden van Noorwegen tot de gletsjers van IJsland. Elke bestemming heeft zijn unieke charme en uitdagingen, waardoor je telkens weer nieuwe grenzen verlegt en onvergetelijke herinneringen maakt. Pak je rugzak, zet je tent op en begin aan een nieuw avontuur in een van deze spectaculaire Europese bestemmingen.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs
Kampeer & Caravan Jaarbeurs