Ontdek minder bekende parels van Nederland

Heathland in National Park Maasduinen in the Netherlands

Deel

Gekopieerd

Nederland heeft zoveel meer te bieden dan de bekende kampeerbestemmingen. De minder bekende parels, zoals De Maasduinen, Lauwersmeer en De Groote Peel, bieden een unieke kans om in alle rust te genieten van de natuur. Ontsnap aan de drukte, ontdek deze verborgen schatten en ervaar de stilte en schoonheid van het Nederlandse landschap. Pak je tent, camper of caravan en ga op zoek naar je eigen rustige kampeerplek in Nederland.

Nationaal Park De Maasduinen

Gelegen in het Noord Limburg, bieden De Maasduinen een gevarieerd landschap van bos, heide en stuifzand. Dit park is een oase van rust, waar je kunt genieten van stille wandelingen en de bijzondere flora en fauna.

De Loonse en Drunense Duinen

Walking trails in Dutch national park in North Brabant with yellow sandy dunes, pine tree forest and dried old desert plants, nature background

Deze “Brabantse Sahara” is een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Ondanks de indrukwekkende landschappen is het een relatief rustig gebied waar je kunt kamperen en genieten van de stilte en ruimte.

Nationaal Park Lauwersmeer

Huge flock of migrating birds European starling (Sturnus vulgaris) taking off from feeding habitat in Lauwersmeer. Wildlife scene in nature of Europe. Netherlands.

Op de grens van Friesland en Groningen vind je Nationaal Park Lauwersmeer. Dit gebied staat bekend om zijn vogelrijkdom en biedt een prachtig landschap van water, rietvelden en graslanden.

De Gelderse Poort

Shore with dead rapeseed plants along extension overflow basin along river Waal in nature reserve Millingerwaard in the Dutch province of Gelderland against blue sky with clouds

Dit natuurgebied, gelegen op de grens tussen Nederland en Duitsland, biedt een mix van rivieren, uiterwaarden en bossen. Het is een perfect toevluchtsoord voor wie in alle rust wil kamperen en wandelen langs de oevers van de Waal.

Nationaal Park De Groote Peel

National Park "De Groote Peel" in Ospel (the Netherlands). The park is 1.348 hectares of size and consists of wonderful peat grounds and unique biodiversity, especially butterflies.

Op de grens van Noord-Brabant en Limburg ligt het Nationaal Park De Groote Peel, een van de weinige overgebleven hoogveengebieden in Nederland. Dit rustige en waterrijke gebied is ideaal voor natuurliefhebbers die op zoek zijn naar stilte en bijzondere natuur.

Nationaal Landschap Het Groene Woud

Beautiful sunny morning in green forest

In het hart van Brabant ligt Het Groene Woud, een wirwar van bossen, weiden en beken. Dit gebied biedt tal van rustige kampeerplekken waar je kunt genieten van de harmonie van het Brabantse platteland.

Het Rijk van Nijmegen

Terrain of countryside with slope hills and green meadow, Summer landscape farmland and grass field under blue clear sky, Gelderland province, Occupying the centre-east of the country, Netherlands.

Dit heuvelachtige gebied rondom Nijmegen biedt verrassend veel rust en natuur. Met zijn uitgestrekte bossen, glooiende akkers en historische charme is het een ideale bestemming voor een rustige kampeerervaring.

Het Dwingelderveld

A flock of Drenthe Heath sheep, walking and grazing through the Dwingelderveld nature reserve, on a cold wet autumn day in November

Dit uitgestrekte heide- en bosgebied in Drenthe is een van de grootste natte heidegebieden van Europa. Ondanks de grootte is het een rustig gebied waar je kunt genieten van lange wandelingen en de uitgestrektheid van de natuur.

De Sallandse Heuvelrug

Blooming purple heather in the National Park the Sallandse Heuvelrug, Overijssel, the Netherlands

Gelegen in Overijssel, biedt de Sallandse Heuvelrug een gevarieerd landschap van bossen en heidevelden. Dit nationale park is minder bekend, maar biedt volop mogelijkheden voor rustige kampeervakanties te midden van de natuur.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Typical Dutch dune landscape that is part of the Zuid Kennemerland National Park

Dit park, gelegen aan de Noord-Hollandse kust, biedt een uniek duinlandschap en rustige bossen. Het is een ideale plek voor kampeerders die op zoek zijn naar rust en stilte, dicht bij de zee.

Nederland heeft zoveel meer te bieden dan de bekende kampeerbestemmingen. De minder bekende parels, zoals De Maasduinen, Lauwersmeer en De Groote Peel, bieden een unieke kans om in alle rust te genieten van de natuur. Ontsnap aan de drukte, ontdek deze verborgen schatten en ervaar de stilte en schoonheid van het Nederlandse landschap. Pak je tent en ga op zoek naar je eigen rustige kampeerplek in Nederland.