Meer bezoekers op Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Deel

Gekopieerd

Utrecht, 12 oktober 2023 – De 58ste editie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs trok dit jaar 5 procent meer bezoekers dan vorig jaar. Met ruim 40.000 bezoekers is het grootste kampeerevent van Nederland zeer succesvol afgerond. Dit jaar was er bijzondere aandacht voor duurzaamheid en innovaties. Het evenement heeft de verwachtingen van zowel exposanten als bezoekers overtroffen. Ook de organisatie van Kampeer & Caravan Jaarbeurs kijkt tevreden terug. Rachel Jankowsky: “Kampeerders vinden duurzaamheid een steeds belangrijkere factor bij het plannen van hun vakantie. Op de beursvloer spelen wij continu in op deze behoefte. Zo inspireerden we bezoekers ook deze editie met een speciaal ingerichte duurzaamheidsroute met aanbieders van onder andere lichtgewicht caravans voor achter de elektrische auto’s en accessoires gemaakt van gerecyclede of biologisch afbreekbare onderdelen.”

Tienduizenden bezoekers genoten van innovaties

Kampeer & Caravan Jaarbeurs stond dit jaar volledig in het teken van duurzaamheid en innovaties. Leo Diepemaat, voorzitter van de branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie) en medeorganisator van de beurs: “Het was een geslaagd kampeerevent met een heel breed aanbod. Van tenten tot luxe campers, workshops, accessoires en bestemmingen. En dat in een prachtige vakantiesfeer, met enthousiaste en tevreden bezoekers en standhouders.” Eén van de bezoekers deelt met de beursorganisatie: “Je wordt toch verrast door nieuwe dingen. Het zijn niet alleen grote witte caravans, maar er zit echt heel veel variatie in het aanbod.”

Een breed aanbod voor jong en oud

Eerder deze week werd bekendgemaakt dat het caravan- en camperbezit onder jonge doelgroepen sinds de uitbraak van corona fors harder is gestegen dan in andere leeftijdscategorieën. Rachel Jankowsky: “Opvallend was dat er vooral in het weekend veel jongere kampeerders een bezoek aan de beurs brachten.” Zo vertelt exposant Knaus Tabbert AG: “Wij willen als exposant de Kampeer en Caravan Jaarbeurs natuurlijk niet missen, omdat we hier echt de gelegenheid hebben om onze mooie producten te presenteren aan het publiek. We bereiken hier verschillende klanten, van jong tot oud.” Ook kijkt exposant Trigano Accessory Group tevreden terug: “Het is natuurlijk de ideale plek om hier alle producten die we ontwikkeld hebben te tonen aan de consument en om de eerste reacties te voelen.”

De nieuwe datum voor de beurs van volgend jaar is inmiddels ook bekend: woensdag 2 tot en met zondag 6 oktober 2024. 

Gerelateerde artikelen