Nieuws

Nederlandse primeur Hymer Venture S tijdens beurs

20 september 2022
Hymer Venture s

Voor het eerst in Nederland: Hymer Venture S

Een camper met een uitklapbaar terras en twee verdiepingen, met op het dak een opblaasbare slaapkamer voor twee personen. Dat is de Hymer Venture S, een stoere 4×4 offroader waarmee je de ongebaande paden kunt ontdekken. Van 5 tot en met 9 oktober is deze wereldprimeur te zien op Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

De Hymer Venture S is een directe afgeleide van de in 2019 gepresenteerde conceptcar waarmee de Erwin Hymer Group voorspelde hoe campers er in 2025 uit zouden zien. Hymer wacht echter niet tot dat moment en introduceert de Venture S nu op het grootste kampeerevent in Utrecht.

Hymer Venture s

BOORDEVOL INNOVATIES
Het meest opvallende aan stoere tweepersoons offroader is de opblaasbare ‘loft’: een ruime, lichte slaapkamer op de tweede verdieping. De zijwanden bestaan uit een dubbelwandige kunststof die dankzij de ingebouwde compressor in drie minuten wordt opgeblazen. Bijzonder in de slaapkamer is ook dat de stevigheid van de matras individueel worden aangepast via de Hymer Connect-app. Diezelfde smartphone-app gebruik je ook om de diverse soorten verlichting in de camper te bedienen, om het niveau van de drinkwater- en gasvoorraad te checken en om de dieselkachel bijvoorbeeld een graadje warmer of kouder te zetten.

Hymer Venture s

Het slaapgedeelte is toegankelijk via een geïntegreerde trap met verlichte treden, met onder elke trede een opbergruimte voor vakantiebagage. Andere innovaties zijn de in twee delen openklappende achterkant: de onderkant doet dienst als privé-zonnedek terwijl het bovenste deel beschutting biedt tegen een regenbuitje.

Hymer Venture s

Met een gesloten achterkant zorgt de doorlopende, uit drie delen bestaande raampartij met ronde hoeken voor een 180 graden panorama – ideaal om van het uitzicht te genieten als je aan zee of aan een bergmeertje staat. Nog een innovatie in het interieur is de compacte badkamer met toilet: een uitvouwbare wand verdubbelt het vloeroppervlak in de badkamer, waardoor voldoende ruimte ontstaat om te douchen.

Hymer Venture s

De woonlounge is voorzien van deels vilten en bamboe wanden en biedt met twee tegenover elkaar geplaatste loungebanken ruimte voor vier personen. In de compacte keuken is een compressorkoelkast, een spoelbak en een tweepits gasstel aanwezig. Leuk detail is het spatscherm achter de spoelbak, met witte tegeltjes in composiet en de opvallende matzwarte kraan. Andere details zijn het opklapbare computertafeltje bij de stoel van de bijrijder, waardoor het mogelijk is om in de Venture S te werken, plus de multifunctionele wand in de woonruimte. Die kan naar wens kan worden voorzien van haken, planken en houders om kleine spullen en de meegeleverde Sonos speaker een eigen plek te geven.

Hymer Venture s

STOERE OFFROADER
De Venture S heeft de Mercedes-Benz Sprinter als basisvoertuig met een 2.0 liter dieselmotor (190 pk) die aan de strengste emissie-eisen voldoet. De vierwielaandrijving, gecombineerd met forse terreinbanden zorgt stoere offroader heeft en staat op. Daardoor zijn ook de ongebaande paden toegankelijk en kun je helemaal privé op de mooiste plekken langs een kabbelend riviertje staan. De Hymer Venture S is beschikbaar in grijs of groen, allebei met de opvallende honingraat-graphics. Aan de buitenkant zijn er diverse serviceluiken aanwezig die toegang bieden aan technische installaties (gas, water, stroom) en vakantiebagage. Op het dak voorzien drie zonnepanelen het voertuig van stroom om, in combinatie met de 320 Ah lithiumaccu’s, minimaal 10 dagen off grid te kunnen recreëren.

Kom de Hymer Venture S bewonderen tijdens de beurs. Nog geen ticket? Bestel dan nu nog je ticket!

Hymer Venture s

Ook interessant