Nieuws

Topmerken campers & caravans

21 september 2022
Weinsberg

Nog in dubio welke camper of caravan het best bij jou past? Tijdens de Kampeer en Caravan beurs, zijn er verschillen A-merken aanwezig die jou verder kunnen helpen met de juiste keuzes. Verschillende caravans, campers en tenten speciaal in Utrecht om jou op weg te helpen tot de beste kampeer keuze.

Sun Living V60SP TentTop

Sun Living is het tweede merk van Adria en produceert, in tegensteling tot Adria – dat ook caravans maakt – uitsluitend campers. Een bijzonder exemplaar op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs is de Sun Living V60SP TentTop, met een slaapdak op deze campervan. Daardoor kun je dus met z’n viertjes op vakantie. Hij is nog geen zes meter lang en als basisvoertuig kun je kiezen tussen de Fiat Ducato of de Citroën Jumper. Net als alle andere campervans is ook deze Sun Living slechts 205 centimeter breed en daardoor kun je ook als beginnend camperbestuurder met een gerust hart toeren over de smalste provinciale wegen. Binnen heeft de wagen een dwarsgeplaatst tweepersoonsbed en in het hefdak bevinden zich dus de twee andere slaapplaatsen. De campervan heeft een compacte badkamer met douchemogelijkheid, een keuken met gaskooktoestel, wasbak en koelkast en met de cabinestoelen omgedraaid ontstaat een knusse woonlounge voor vier personen.

Sunliving camper

Bürstner Premio Plus 510 TK

De Premio en de Premio Plus van Bürstner zijn populaire caravanseries in Nederland en die hebben voor modeljaar 2023 een flinke facelift gehad. Het verschil tussen die twee is dat de Plus-versies een extra hefbed hebben – ideaal voor grote en samengestelde gezinnen. In de Premio Plus 510 TK zitten er zelfs 7 slaapplaatsen, tel maar mee: twee op de tot bed omgebouwde dinette, twee in het hefbed en twee of zelfs drie in het stapelbed als je daar drie etages wilt hebben. Verder zit alles aan boord dat je in een ruime caravan mag verwachten: een lekkere zithoek, een flinke keuken met dito koelkast en een badkamer die je kunt uitbreiden met een douche. Rijklaar weegt de Premio Plus 510 TK 1.340 kg en je kunt ‘m beladen tot 1.600 of optioneel zelfs tot 2.000 kilo. Maar dat moet je auto dan natuurlijk wel kunnen – en mogen – trekken

Burstner camper

Weinsberg CaraBus en CaraTour

Weinsberg, een caravan- en campermerk uit de Knaus Tabbert Group, heeft twee bestaande campervans nu ook beschikbaar met de Ford Transit als basisvoertuig. Het betreft de CaraBus en de CaraTour die tot nu alleen op Fiat Ducato beschikbaar waren. De Ford-varianten hebben een paar belangrijke voordelen zoals 2,05 meter stahoogte, meer bagageruimte in de bovenkasten en een dwarsbed waarvan de lengte kan oplopen tot maar liefst 203 cm doordat er aan de buitenkant, aan beide zijden een uitbouw leverbaar is. Beide campervans zijn leverbaar met een 550MQ-indeling – de wagen is dan 553 cm lang – of als 600MQ van 598 cm. Ze hebben dieselverwarming en een compressorkoelkast aan boord en zijn leverbaar met een 130 of 155 pk sterke dieselmotor die aan de laatste emissie-eisen voldoet. Als je met vier personen reist, dan kun je ook de Ford-versies met hefdak bestellen voor twee extra slaapplaatsen.

Ook interessant