'High-end' campers: baden in luxe..

Hotelsuites op wielen, vaak op zes wielen, met een gigantische panoramaruit en een interieur dat je mond doet openvallen: liners. Kom je tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs verlekkeren aan de mooiste en meest luxueuze campers van de beurs.

Liners zijn ‘high-end’ campers voor levensgenieters die Europa maandenlang willen verkennen. Je komt ze tegen bij merken als Concorde, Niesmann & Bischoff , Kabe en Frankia. Op de beurs zijn deze merken ruim vertegenwoordigd en guess what: ze nemen stuk voor stuk hun vlaggenschepen mee naar Utrecht!

Concorde

Concorde bouwt zo’n 400 ‘liners’ per jaar en heeft een aanzienlijk marktaandeel in het topsegment onder de luxe campers. Een van de topmodellen is de compleet vernieuwde Centurion die voor modeljaar 2020 leverbaar is op Iveco Daily of op de Mercedes Atego. Een actiemodel is er ook: de Charisma ‘Edition 30’, om de dertigjarige samenwerking met Iveco te vieren. Zo’n jubileum levert altijd extra voordeel op voor de consument, omdat zulke modellen vaak zijn afgeladen met allerlei luxe opties, waarvoor de consument slechts een geringe meerprijs hoeft te betalen. Elk jaar komt Concorde-importeur Ron Hazenberg met een aantal bijzondere modellen naar de beurs in Utrecht. 
Meer informatie

Morelo

De Morelo Home en Loft zijn de kleine broertjes van de Palace en Empire, maar dan in wat compactere afmetingen: vanaf 7,40 meter. Het nieuwe front geeft de Morelo Home en de Morelo Loft een modern uiterlijk. De nieuwe zijkant heeft nu ook de netjes geïntegreerde elektrische luifel die standaard uitgevoerd wordt met dimbare ledverlichting en natuurlijk afstandsbediening. Niet alleen het design van beide liners is vernieuwd, ook de techniek heeft een flinke upgrade gekregen met schonere motoren, een afneembaar stuur (dat levert meer woonruimte op) en door geavanceerde veiligheidssystemen kunnen de Morelo-liners nu ook automatisch remmen, sturen en waarschuwen bij gevaarlijke situaties. 
Meer informatie

 

Niesmann & Bisschoff

Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs neemt importeur Mark Hiemstra het topmodel van Niesmann & Bisschoff mee naar Utrecht: de nieuwe Flair 920 LW, een 9,27 meter lange luxe liner met een extra grote badkamer. Nieuw voor modeljaar 2020 is dat alle liners kunnen worden uitgevoerd met een ‘energiepakket’, bestaande uit drie lithiumaccu’s waarmee je bijna een week ‘vrij’ kunt staan zonder aan de stroompaal te hoeven. Bijzonder is ook dat de Flair als eerste liner al sinds enkele jaren is voorzien van airbags - een Nederlandse ontwikkeling. Naast de Flair zijn er straks in Utrecht ook enkele Arto-liners te bewonderen op de stand van Niesmann & Bischoff.
Meer informatie

Frankia

Het grootste model van de Duitse camperbouwer Frankia is de F-Line I 890 GD B, een indeling met een zogenaamde barzit: een derde ‘pilotenstoel’ in het woongedeelte en een lekker lange loungebank. Daardoor ontstaat een enorm ruimtegevoel dat nog vergroot wordt doordat ook de keuken in de lengterichting is geplaatst. De (uittrekbare) tafel in het woongedeelte is met 143 cm de grootste in het Frankia-portfolio en voorzien van een verborgen vak met aansluitingen voor laptops, tablets en opladers, waardoor de camper ook als rijdend luxe-kantoor kan worden gebruikt. De liner is voorzien van twee 2,10 meter lange enkele bedden die met een tussenstuk tot een enorm bed kan worden omgetoverd.
Meer informatie

Kabe

De Kabe Imperial 910 QB is het vlaggenschip van het Zweedse merk, dat bekend staat om z’n extreem wintervaste campers (en caravans). De 910 QB is de grootste en meest luxueuze camper van Kabe, gebouwd op basis van Mercedes in combinatie met met een AL-KO chassis. De camper is voorzien van een groot queensize bed achterin. De elegante, gebogen keuken en de goed ingedeelde zitgroep maken de 910 QB tot een echte luxecamper in het linersegment. Tot de standaarduitrusting behoren onder andere de inbouwoven, de ruime badkamer met verbrandingstoilet, onafhankelijke stroomverzorging, Premium Sound System, automatische vloeistofvloerverwarming, achteruitrijcamera en navigatiesysteem.
Meer informatie

KCJ 2020

Wat hebben we genoten op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2019! Voor de agenda: editie 2020 vindt plaats van 7 tot en met 11 oktober 2020!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom de Kampeer en Caravan Jaarbeurs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.