Nieuws

Hoe gaan we ‘beter op reis’?

04 oktober 2021

Dat is een vraag die de NKC als belangenbehartiger van de camperaar bezig houdt. De NKC wil het onderwerp onderzoeken en ter sprake brengen en een sparringpartner zijn voor de camperbranche, om zo camperen voor toekomstige generaties mogelijk te maken. Wat doet de NKC en wat kun jij doen?

De NKC richt zich in deze fase met name op de bewustwording, zowel binnen de organisatie als erbuiten. In het pand wordt er alles aangedaan om zo duurzaam mogelijk te werken. Daarnaast zijn we bezig om de camperbranche zo goed mogelijk in te lichten van de mogelijkheden om duurzaam te reizen. Zo vertellen we onze leden hoe ze duurzaam op reis kunnen. Zo hebben we een aantal tips opgesteld hoe jij voor, tijdens en na je reis. Wist jij bijvoorbeeld dat er verschillende manieren zijn om schoner te tanken? Denk aan: blauwe diesel B20/30/50 (op de pomp staat B7) of 100% hernieuwbare diesel zoals HVO100, NesteMY* (op de pomp staat XTL) Er zijn steeds meer pompstations in Nederland waar deze hernieuwbare brandstoffen getankt kunnen worden.

Daarnaast wordt er bij de NKC hard gewerkt om ook de producten als de op maat gemaakt camperverzekering, het lidmaatschap en onze andere producten te verduurzamen.

Meer weten over hoe jij samen met ons bij kunt dragen aan een duurzame camperwereld? Ga jij mee ‘beter op reis?’. Op Kampeer & Caravan Jaarbeurs vertellen wij je dit en veel meer in het NKC Theater (in hal 11). Kom langs!

Ook interessant