Nieuws

Duurzaamheid op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

29 september 2022

Om ook in de toekomst te genieten van al het moois dat kamperen te bieden heeft, is het belangrijk dat er meer aandacht besteed wordt aan duurzaamheid in de branche. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs is daarom dus duurzamer dan ooit tevoren.

De Kampeer Duurzaamheidsprijs

Om duurzaamheid te vieren is er een duurzaamheidsprijs. Iedereen die een nieuwe duurzame kampeerinnovatie heeft kon meedoen in een van de twee categorieën. In één van deze twee categorieën wordt gezocht naar het beste duurzame innovatieve camperproduct. Alles wat gelinkt is aan de camper(branche) van technische snufjes, aandrijving en onderdelen tot duurzame comfortverhogende producten, komt in aanmerking. In de tweede categorie is de zoektocht naar het meest duurzame innovatieve kampeerproduct. Een zeskoppige jury gaat de genomineerde duurzame innovaties beoordelen en daarna was het voor consumenten mogelijk om te stemmen op hun favoriet. Ben jij benieuwd naar de kans hebbers? Kom dan naar de beurs en bekijk de genomineerden bij ‘Kamperen van de Toekomst.’ De winnaars worden op woensdag 5 oktober bekend gemaakt.

Wat doet Kampeer & Caravan Jaarbeurs aan duurzaamheid?

Naast alle aandacht voor de duurzaamheidsprijs draagt Jaarbeurs zelf ook haar steentje bij. Zo is er in de doorgang van hal 11 en 12 het restaurant van Moments 1 een vegetarisch aanbod waarin de gerechten voor het grootste deel, 70%, vegatarisch is.

Op Kampeer & Caravan Jaarbeurs wordt afval gescheiden in plastic, papier en rest. Daarnaast is er nog een PET-fles inzamelingsactie om geld op te halen voor het prinses Maxima Kinderziekenhuis. Verder besparen wij zoveel mogelijk op drukwerk waardoor we bijvoorbeeld geen (promotie)flyers meer uitdelen.

Jaarbeurs App

Daar hoort ook bij dat we afstappen van papieren toegangsbewijzen. Met de Jaarbeurs Live app kun je eenvoudig jouw aangekochte toegangsticket inladen en laten scannen bij binnenkomst. Papieren plattegronden worden ook niet meer actief uitgedeeld. Naast dat de plattegronden uitvergroot vertoont worden op de beursvloer kan je deze makkelijk terugvinden in de mobiele app.
Deze innovatieve app bundelt verschillende functies, zoals ticketing, parkeren, indoor navigatie en crowd control. Dat houdt in dat je via de app snel kan ontdekken wanneer het daar druk is, en je deze drukte makkelijk kan vermijden. Daarnaast vind je daar alle informatie betreft de exposanten op de stand. Klik hier voor meer informatie over de Jaarbeurs Live app.

Ook interessant