Nieuws

Dé sportieve trend op de camping

27 september 2021

Badminton, tafeltennis, jeu de boules… we kennen de populaire campingsporten inmiddels wel, toch? Heerlijk om je even helemaal te laten gaan in een potje tafeltennis tegen je partner of misschien wel de buurman van een tentje verderop. Maar dit jaar kunnen we aan dit lijstje met sportieve trends een nieuwe populaire campingsport toevoegen; padel.

In Nederland schieten de padel courts als paddenstoelen uit de grond. En ook campings en vakantieparken hebben de sport ontdekt. Maar wat is dit dan voor nieuwe sport, vraag je je af?

Padel wordt ook wel de gouden combinatie tussen squash en tennis genoemd. Als je het vergelijkt met tennis dan komt overeen dat je de bal na het stuiteren over het net moet spelen, maar bij padel mag je ook de wanden rondom het veld gebruiken om de bal na het stuiteren over het net te krijgen. Een padel court is min of meer een verkleinde tennisbaan met rondom glazen wanden. Goed opletten dus, want die bal komt van alle kanten!

Mocht je willen “padellen” op de camping, dan is het dus wel handig als de camping ook een padel court heeft aangelegd. Het leuke is nu juist: op steeds meer campings is dat tegenwoordig dus het geval!

Ook interessant