Nieuws

Opblaasbare slaapkamer op het camperdak

21 september 2022
Lyseo Gallery

Primeur op de Jaarbeurs: Bürstner Lyseo Gallery

De Duitse camperbouwer Bürstner introduceert de ‘tweede verdieping’ in de camperbranche: een opblaasbare slaapkamer op het dak van de Bürstner Lyseo Gallery. Na de Hymer Venture S is dit de tweede wereldprimeur van de Erwin Hymer-concern – te zien tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, van 5 tot en met 9 oktober.

Een halfintegraal die in 90 seconden verandert in een alkoofcamper met een grote slaapkamer op het dak. Die primeur heeft Bürstner met de Lyseo Gallery: een ruimtewonder met een tweede verdieping. Het opblaasbare slaapdak is een directe afgeleide van de Venture Vison – de conceptcar waarmee Hymer in 2019 haar toekomstvisie toonde. De opblaasbare slaapkamer gaat nu dus in serieproductie; niet alleen bij Hymers wereldprimeur Venture S maar ook in de Bürstner Lyseo Gallery.

Burstner Lyseo

IN 90 SECONDEN GEBRUKSKLAAR

De Bürstner Lyseo Gallery is er in twee versies: de 649G en de 689G. De eerste heeft een ruime rondzit achterin met daarboven de mogelijkheid voor een hefbed, waardoor in totaal zes slaapplaatsen mogelijk zijn. De 689G is daarentegen in de basis juist een tweepersoonscamper met een enorme badkamer achterin, over de volle breedte van het voertuig.

Aan de buitenkant ogen beide campers als normale halfintegraals, maar na een druk op de knop blaast een ingebouwde compressor het slaapdak in 90 seconden omhoog. Daardoor ontstaat een grote, lichte slaapkamer op het dak van de camper – toegankelijk met een vaste trap in het interieur. De slaapkamer heeft een hoogte van 110 cm, hoger dan we doorgaans in alkoofcampers zien. In de opblaaswanden zorgen twee uitristbare ramen met horrengaas voor ventilatie. Het dak kan optioneel worden uitgevoerd met een panoramadakluik dat nog meer daglicht – en frisse lucht – doorlaat.

Lyseo


De innovatieve constructie met opblaasbare, zelfdragende wanden is uitgebreid getest: in de klimaatkamer doorstond het temperaturen tussen min-30 en plus-80 graden. Verder is het dak zo geconstrueerd dat het anderhalve meter sneeuw kan dragen. Ook is het bestand in stormachtige condities: in de windtunnel overleefde de constructie snelheden tot maar liefst 120 km/u. Al zal de doorsnee consument het dak dan allang hebben ingeklapt.

Nieuwsgierig naar dit topmodel? Kom naar de beurs, nog geen tickets? Bestel ze via de ticketpagina.

Ook interessant