Nieuws

Knaus introduceert compacte halfintegraal op Volkswagen T6.1

21 september 2022
Knaus Tourer Van

Knaus introduceert een compacte halfintegraalcamper op de populaire Volkswagen T6.1, die Volkswagen zelf ook gebruikt voor de populaire California-campervan. De Knaus ‘Tourer Van’ biedt meer ruimte dan deze zogenaamde ‘Bulli’ en er komt ook een Weinsberg-versie met dezelfde specificaties.

Knaus Tourer Van

De Knaus Tourer Van is op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in twee versies te zien, waaronder de 5,88 meter lange 500 MQ die voorzien is van een dwarsbed achterin. Het aantal slaapplaatsen is uit te breiden met een soort schuifbed dat vanuit het cabineplafond de woonruimte inschuift. Dat bed kun je bestellen als een- of tweepersoonsversie.

Binnen heeft de compacte halfintegraal een keuken met een spoelbak, tweepits gasfornuis en een 90 liter compressorkoelkast. Dieselverwarming zorgt voor een comfortabele binnentemperatuur en voor warm water om te douchen. Er is een toilet aan boord en van de toiletruimte kun je met enkele handelingen ook een douche maken door een deel van het tweepersoonsbed op te klappen. Na het douchen duw je de hele doucheruimte weer omlaag: het bed kan dan weer over de volle breedte gebruikt worden.

Woonruimte Knaus

SPECIALE EDITIES

Bij de introductie komt de Tourer Van beschikbaar als ‘Vansation’-uitvoering, boordevol accessoires. Ook de identieke Weinsberg X-Cursion Van komt er als ‘Edition Pepper’, waarin alle mogelijk accessoires onderdeel vormen van het standaardpakket.

De Knaus Tabbert Group verwacht veel van beide nieuwelingen. Er komt zelfs een nóg derde variant op de Volkswagen T6.1 naar Utrecht: dat is de Knaus Tourer CUV, een nóg compactere versie doordat hij is uitgevoerd met een horizontaal hefdak dat op de plaats van bestemming stahoogte biedt.

Nieuwsgierig naar dit topmodel? Kom naar de beurs, nog geen tickets? Bestel ze via de ticketpagina.

Knaus Tabbert Group

Ook interessant