E-TRAILER WINNAAR Start-Up contest

De stemronde is gesloten, de stemmen zijn geteld en de winnaar van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs Start-Up Contest is …

E-trailer appE-Trailer met de SMART-trailer


Van harte gefeliciteerd!
Dankzij het oordeel van de vakjury én de stemmen van kamperend Nederland wint E-Trailer de hoofdprijs. De prijs voor dit jonge bedrijf is een ´extra start-up’. Een push in de markt met een gratis locatie op Kampeer & Caravan Jaarbeurs om hun product te lanceren.

Van 11 tot en met 15 oktober staan zij in Hal 9

Rick Lenssen, CTO en één van de oprichters van E-Trailer
"We zijn erg blij dat we de start-up contest gewonnen hebben en willen graag iedereen bedanken die op ons gestemd heeft. Dankzij jullie kan kamperend Nederland nog veiliger en comfortabeler op vakantie. Om de winst te vieren, geven we deze week een gratis waterpas sensor weg via onze webshop (www.e-trailer.nl) bij aanschaf van een nieuw SMART-Trailer systeem."

Het product

E-Trailer is een door TU-studenten ontwikkelde smart-trailer app. Daarmee stel je de caravan waterpas, controleer je de kogeldruk, caravanverlichting en bandenspanning. “Relevante informatie direct binnen handbereik op je telefoon. Je eigen caravan-dashboard in de auto”, aldus de vakjury.

De stemrondes
De laatste stemdagen was een nek-aan-nek-race tussen E-Trailer en Tipoon. Allebei favorieten bij zowel de jury als het publiek. E-Trailer laat met deze uitslag de vier andere deelnemers (nipt) achter zich. Dat zijn

  • Geardropper. Een online- en bezorgservice waarbij je een kampeeruitrusting kunt huren op charmecampings in 10 verschillende vakantielanden.
  • KarTent. Kartonnen tenten voor festivals, waterdicht, goed geïsoleerd en 100% recyclebaar.
  • Outchair. Een campingstoel met infrarood warmte elementen in zit- en ruggedeelte. Hierdoor kun je ook tijdens koudere dagen buiten zitten.
  • Tipoon. Een door een vader en zoon ontwikkelde Travel Machine. Een caravan die zowel in de hoogte als in de breedte uitschuift met bediening via een smartphone-app.

SMART-Trailersysteem
Met de SMART-Trailer blijf je via uw smartphone op de hoogte van je caravan. De SMART-Trailer is in een mum van tijd geïnstalleerd. Daarna voeg je met een druk op de knop de verschillende modules toe. De E-Connect fungeert als basis van het SMART-Trailersysteem. De verbinding met je smartphone of tablet gaat eenvoudig via bluetooth. Je kiest zelf over welke informatie van de caravan of camper je wilt beschikken. Bijvoorbeeld
• Aflezen bandenspanning (E-Pressure)
• Waterpas zetten (E-Level)
• Waarschuwing bij dreiging van oververhitte remmen (E-Mountain)

Brandmanager Judith Röling
"Wij zien vaak mooie innovatieve kampeerproducten van jonge, kleine bedrijven. Alleen zijn dit soort bedrijven nog niet zo kapitaalkrachtig dat zij zich goed kunnen presenteren aan een groot publiek. Wij geven met de Start-up Contest één bedrijf de kans om in contact te komen met kamperend Nederland. Deze eerste contest is een verrassend groot succes. De inzendingen zijn stuk voor stuk vernieuwend en voegen iets wezenlijks toe aan de kampeermarkt. Ook het publiek is enthousiast. De pitches zijn heel vaak bekeken en uiteindelijk hebben 3699 mensen daadwerkelijk een stem uitgebracht."

start-up-winnar

DE WINNAAR | E-TRAILER

Een tool met een APP. Bandenspanning meten, direct zien of de caravan waterpas staat en nog meer modules