Beursconcept

Eén grote kampeerbeleving

Tijdens Kampeer & Caravan Jaarbeurs ligt de focus op de totale kampeerbeleving. Naar vraag en aanbod van kampeerproducten, -diensten en -locaties zijn er ook workshops, (kinder)activiteiten, wedstrijden, en hangt er een gezellige sfeer met muziek en lekkere drankjes en hapjes. De reislustige bezoekers lopen als het ware hun volgende kampeeravontuur tegemoet en laten zich van A tot Z inspireren door een unieke mix van kampeermiddelen en -artikelen in alle soorten en maten.

Samen met onze partners en exposanten kijken we naar een compleet plaatje. Niet alleen informatief, maar zeker ook interactief zoeken we het contact met de doelgroepen op. Zo kunnen bezoekers ter plekke kampeermiddelen uitproberen en zijn er verschillende workshops en (outdoor) activiteiten. Alles om ervoor te zorgen dat ze hun volgende kampeertrip tot in de puntjes kunnen voorbereiden op Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Ben jij actief in de kampeerbranche? Dan biedt het evenement de uitgelezen mogelijkheid om jouw aanbod en organisatie onder de aandacht te brengen bij de juiste doelgroep.

3 Inspirerende thema’s

Om nog beter aan te sluiten bij de behoeften van verwachtingen van de verschillende doelgroepen, zijn er drie thema’s ontwikkeld die door Kampeer & Caravan Jaarbeurs lopen. Exposanten en partners haken met hun producten, activiteiten en aanbod aan binnen deze thema’s en de bezoekers herkennen zich in de diverse thema’s. Daarbij speelt de totaalbeleving van Kampeer & Caravan Jaarbeurs een grote rol, met leuke activiteiten, een kidsplein, horeca, muziek, innovatie contest en natuurlijk alle mooie producten, accessoires en locaties.

Avonturier Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Ontdekken & Avontuur

In dit thema vind je alles dat draait om actie, avontuur en ontdekken. Exposanten met flexibele reisspullen en -accessoires, materialen voor hiken, MTB en survival en een aanbod van authentieke en verrassende plekken vind je hier terug. Ook workshops voor reisfotografie, om je camper te pimpen en bushcraft vallen onder dit thema.

Bijna 25% (900.000 kampeerders) voelt zich aangetrokken tot dit thema. Daarnaast is er een hele grote groep die zich  sterk aangetrokken voelt tot deze manier van kamperen omdat hun lifestyle en avonturen en de uitstraling van de kampeeruitrusting vaak tot de verbeelding spreken.

Deelnemen? Download de brochure!

Rust & Natuur

Voor de kampeerder die zich aangetrokken voelt tot dit thema betekent kamperen vooral ongestoord ontspannen, zonder al te veel commotie. Ze trekken zich lekker terug in de natuur of placeren zich met een goed boek op een kleinschalige camping. Het aanbod van kleinschalige campings, verzekeringen, caravans en campers zie je onder andere in dit thema. Exposanten in dit thema bieden alles om rustig en ontspannen te genieten met een eigen kampeermiddel.

Ruim 25% (1.100.000 kampeerders) voelt zich aangetrokken tot dit thema.

Gezelligheid & Ontmoeten

Bij dit thema gaat het om samen met familie en (nieuwe) vrienden gezellig op de camping te staan. Het liefst op een grootschalige familiecamping met alles er op en er aan. Dit Thema biedt alles om een all-inclusive kampeervakantie te hebben. Van luxe accessoires tot een handige praktische uitzet. Exposanten in dit thema bieden alles omtrent comfort, ontzorgen (voor het hele gezin) en gezelligheid.

Ongeveer 40% (1.600.000 kampeerders) voelt zich aangetrokken tot dit thema