Nieuws

Voor welke tent ga jij?

21 september 2022
iKamper

De populariteit van de verschillende tenten die tijdens het kamperen gebruikt kunnen worden stijgt. De markt voor tenten groeit en de keuzes worden steeds ruimer. Van daktenten tot aan voortenten, ook dit jaar kan je bij de Kampeer & Caravan beurs voor al jouw vragen terecht. Ontdek welke tent het beste bij jou past en ga ontspannen op vakantie.

Volop daktenten op de Jaarbeurs!

De populariteit van daktenten blijft maar groeien – steeds meer mensen ontdekken de flexibiliteit van kamperen op het dak van de auto. Het Nederlandse merk ‘Dare to be Different’ is aanwezig met verschillende soft- en hardcovers. En dat geldt ook voor Thule die met maar liefst vijf verschillende daktenten naar de beurs komt, waaronder andere de ultra-smalle Thule Tepui Foothill.

Het Duitse iKamper heeft een primeur en presenteert de 3.0-versie van z’n succesvolle daktent op de Jaarbeurs. Een daktent waarvan de hardcover – de koffer waarin de tent gebruiksklaar ligt opgeborgen – opnieuw is ontwikkeld zodat er meer plaats is voor slaapzakken en kussens. De nieuwe matras met negen zones is bovendien veertig procent dikker geworden en heeft een extra isolatielaag voor de koudere nachten. Slim is de doorvoer in de aluminium bodem zodat je – als je op de camping staat – gemakkelijker een kabeltje naar binnen kunt leggen.

Thule

Isabella Buddy

Met de toename van de camperverkoop komt Isabella – bekend van de caravanvoortenten – ook met oplossingen voor kampeerauto’s. Ze maken bijvoorbeeld speciale stand-alone campertenten die blijven staan als je zelf een dagje aan het toeren bent. Nieuw is ook de Isabella Buddy die een complete voortent maakt van de populaire cassetteluifel. Hij past op de luifels van Fiamma en Thule en bestaat uit twee zijkanten en een front, die je aan de luifel bevestigt. Het front is verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen zodat je de ruimte onder de luifel flexibel kunt indelen. Cassetteluifels zijn ook populair bij mensen die graag rondtrekken met de caravan, door hun gebruiksgemak en doordat ze razendsnel uitgerold zijn. Voor langer verblijf is de Isabella Buddy dus ook ideaal op caravans met zo’n luifel.

www.isabella.net

Isabella Buddy

Trend: urban-campers met hefdak

In de afgelopen jaren is er een nieuw type campers bijgekomen, de zogenaamde ‘urban camper’. Dat is een kleine variant op de campervans, met basisvoertuigen als de Ford Transit Custom, Toyota ProAce en bijvoorbeeld Renault Trafic, zoals de hier getoonde Adria Active. In veel gevallen zijn deze urban campers ook leverbaar met elektromotor, omdat ze inclusief accupakket toch onder de 3.500 kilo blijven en daardoor met het gewone B-rijbewijs bestuurd mogen worden. Op de beurs zie je daar ook voorbeelden van zoals de Tonke EQV Touring en de Crosscamp Flex Electric.

Crosscamp

Ook interessant