Nieuws

Wat past bij jou: tent, camper, caravan?

09 augustus 2021

Ga jij voor het eerst naar de camping met je gezin of partner? Dan is het verstandig om te bepalen welk kampeermiddel er goed bij je past. Wil je meer zelfstandig zijn en de nodige spullen bij de hand hebben of wil je juist het oer-kampeergevoel ervaren en back toe basic gaan? Lees verder en luister vooral naar je gevoel. Je kunt kamperen schikken naar de manier die bij jou past.

Het is goed om als eerste te bepalen of je liever in je eigen bed, met je nachtlampje binnen handbereik en mogelijk een toiletje in de buurt voor de nacht, wilt slapen of dat je het toiletgebouw op de camping prima vindt. Met een caravan trek je er als ware met jouw eigen kleine vakantiehuisje op uit en heb je het belangrijkste al bij je. De gemakken van stromend water in je keukentje, een gasfornuis en eventueel dus een toilet (voor de nacht) zijn binnen handbereik. Wel moet je bij een caravan denken aan een geschikte auto met trekhaak, waarbij ook het gewicht van de combinatie belangrijk is. Een volgeladen caravan mag niet meer wegen dan 75% van het gewicht van de beladen auto. Mocht een caravan je aanspreken, lees je dan goed in over dit soort zaken, bijvoorbeeld bij ANWB.

Wil je meer back to basic? Kies dan voor een vouwwagen of tent, waarbij het kamperen nog meer een combinatie wordt van het binnen en buiten leven. En wij durven je te verklappen dat het oer-kampeergevoel wel naar bovenkomt als je ’s avonds ligt te turen naar het tentdoek boven je! Handige zaken als een douche, toilet en wasbak vind je op de camping. Niet alleen om jezelf even op te frissen, maar zeker ook om aan het einde van de dag gezellig samen de afwas te doen.

En als je graag helemaal zelfstandig wilt reizen, dan is er nog de camper. Vaak voorzien van een toilet, douche, een complete keuken en stroom (+accu) voor elektrische apparaten. Wil jij gaan rondtrekken? Dan ben je hiermee dus volledig voorzien van wat je nodig hebt onderweg. Als je bent gearriveerd op plaats van bestemming hoef je alleen je luifeltje nog uit te draaien en stoeltjes uit te klappen. Klaar ben je!

Ook interessant