Nieuws

Stress! Wat neem ik mee?

13 augustus 2021

“We gaan bijna op vakantie!” Dit zou een heerlijke gedachte moeten zijn, maar brengt (vooral bij het inpakken) soms de nodige stress met zich mee. Geen zorgen, je bent zeker niet de enige. En eerlijk is eerlijk, wij begrijpen het ook wel. Want; dit wil je graag bij je hebben, dit mag je niet vergeten, hebben we daar wel ruimte voor in de auto?… Wij helpen je een handje.

Tip 1 = Ontspullen
Laat de vakantie maar een goede reden zijn om mee te doen aan de trend: ontspullen. Ze zeggen niet voor niets, minder spullen = meer rust in je hoofd. En mooi meegenomen, hoe minder je meeneemt, hoe sneller je klaar bent met inpakken en later op de camping ook weer uitpakken. Wij denken dat dit handige spullen zijn om mee te nemen naar de camping:

 1. Een pannenset(je)
  Wel zo handig als je een eitje wilt bakken in de ochtend of in de avond een lekker warm avondmaal wilt maken. Let op: voor wildkampeerders en outdoormensen, kies wel voor een pannenset die geschikt is voor benzinebranders.
 2. Een slaapzak
  Niet alleen handig voor de kampeervakantie, maar toch ook voor logeerpartijtjes thuis? Kijk vooral naar de dikte en warmte van de slaapzak, om te voorkomen dat je in de ochtend je tent uitdrijft.
 3. Een inklapbaar campingkastje
  Waarom? Horen we je denken. Vaak komt er op vakantie een tijd dat je niet precies meer weet waar je alles hebt gelaten. Een lichtgewicht en eenvoudig inklapbaar campingkastje kan dan handig zijn. Een vaste plek om dingen wat makkelijker terug te vinden.
 4. Een koeltas
  Geen koelbox die veel te zwaar is om mee te slapen, maar een koeltas! Voor op de camping, mee naar het strand, een dagje uit… En het ziet er nog hip uit ook zo’n tas.
 5. Een oplaadbare stormlamp
  Niet alleen voor als het stormt, maar ook voor gewoon op je campingtafel als het begint te schemeren. Vaak zijn dit soort lampen binnen een mum van tijd opgeladen en heb je er daarna weer urenlang plezier van.


Tip 2 = Gebruik een paklijst
Op het internet zijn tal van paklijsten voor kamperen te vinden. Bekijk bijvoorbeeld deze uitgebreide paklijst van ANWB. Als je alles op je paklijst zet, zodra je eraan denkt, kun je belangrijke zaken niet vergeten. En dat scheelt een hoop stress van te voren. Maak het jezelf dus iets gemakkelijker door gewoon een lijstje te gebruiken en aan te vullen met spullen die jij graag bij je hebt.

Ook interessant