Nieuws

SMITVELD RUEBIST ECOLINE

21 september 2022
Smitveld-Ecoline

Duurzame vouwwagen uit Noord-Holland

Nieuw bij Smitveld vouwwagens en tenttrailers is de Ruebist Ecoline, een tweepersoons vouwwagen waarvan het tentgedeelte gemaakt is van duurzaam TenCate-doek. Het bestaat uit gerecycled polyester, organisch katoen en duurzaam geteelde hennep.

Smitveld is een Noord-Hollands bedrijf dat al sinds 1990 vouwwagens en tenttrailers maakt. Waaronder de Ruebist, een tweepersoons vouwwagen met een grote voortent en een centraal geplaatst bed van 140×210 centimeter. Nieuw is de Ruebist Ecoline, gemaakt met een nieuw ontwikkelde doeksoort van het Nederlandse bedrijf Ten Cate Outdoorfabrics uit Nijverdal. Dat tentdoek bestaat uit duurzaam geteelde hennep (20 procent), organisch katoen (30 procent) en gerecycled polyester (50 procent).

DUURZAME MATERIALEN

Door het gebruik van gerecycled polyester hoeven geen nieuwe grondstoffen te worden gebruikt. Ook wordt veel minder katoen gebruikt – een grondstof die erom bekend staat dat er veel water nodig is bij de productie.

Daarnaast draagt ook het gebruik van hennep bij aan het duurzame karakter van het tentdoek: hennep groeit sneller, kan makkelijker geoogst worden en verbruikt minder water bij de teelt. Een extra duurzaamheidsaspect is dat het hout, dat bij de productie van de Smitveld-vouwwagens wordt gebruikt, afkomstig is van duurzaam beheerde bossen in Europa.

VIJF JAAR GARANTIE

De Smitveld Ruebist is in de basis een tweepersoons vouwwagen maar kan worden uitgebreid met twee kindertentjes die naast het tweepersoonsbed in de vouwwagen worden bevestigd. Zo ontstaat een vouwwagen voor het hele gezin. De Ruebist heeft een volledig kuipgrondzeil waardoor je geen last hebt van tocht, water of beestjes in de tent.

Met 17 scheerlijnen en 10 haringen is het een zeer stormvaste vouwwagen die voor extra comfort en leefruimte kan worden uitgebreid met zijschermen en een volledig afsluitbare boogluifel. Het nieuwe tentdoek heeft dezelfde levensduur als het bekende Ten Cate KD 38 tentdoek en is eveneens rot- en schimmelwerend. Daarom geeft Smitveld ook op de Ecoline-versie van de Ruebist de standaard vijf jaar garantie die ook geldt voor de andere vouwwagens uit het programma.

Ook interessant