Nieuws

Een blijvende run op caravans en campers

04 augustus 2021

De trend zet zich voort. Vorig jaar werden de verkooprecords van caravans en kampeerwagens al gebroken en dit jaar blijft de verkoop ook toenemen. Inmiddels is wel duidelijk dat we het kamperen door de coronacrisis massaal hebben omarmd. Uit cijfers van BOVAG, Kampeer- en Caravan Industrie (KCI) en RDC blijkt dat er tot en met juli 2021 al bijna 9.000 nieuwe caravans en campers werden verkocht. Dat betekent al een stijging van zo’n 30 procent!

Over het algemeen vinden we het, in deze coronatijd, fijner om wat dichtbij huis te blijven. Maar aan de andere kant willen we ook de vrijheid om te gaan en staan waar we willen en zijn we gesteld op onze eigen voorzieningen. Kamperen in eigen land is dan ook de perfecte uitkomst om eropuit te trekken en de natuur op te zoeken.

Op dit moment telt Nederland zo’n 573.100 caravans en kampeerwagens, waarvan circa 419.000 caravans en ruim 154.000 campers.

Wat ga jij doen volgend kampeerseizoen?
Plan jouw volgende kampeertrip tot in de puntjes op Kampeer & Caravan Jaarbeurs van 6 t/m 10 oktober. De kaartverkoop start 16 augustus. We houden je graag op de hoogte: schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Ook interessant