Trend: Winterkamperen en offroad

Met je 4x4 banjeren door de bagger, op zoek naar dat ene plekje met dat geweldige uitzicht: offroad kamperen is een belangrijk thema tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs. Net als winterkamperen - lekker warm in je caravan, pal naast de skipiste!

Avontuurlijk kamperen is een hype en niet alleen op Instagram, waar een hashtag als #vanlife bijna 6 miljoen resultaten oplevert. Avontuurlijk kamperen kan met je 4x4, maar bijvoorbeeld ook met de daktent die steeds populairder lijkt te worden. Tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs is ‘offroad’ een speciaal thema waar diverse exposanten bij aansluiten.

Nog zo’n avontuurlijk thema is winterkamperen: met een meter verse sneeuw voor je caravandeur genieten van een stralend zonnetje aan een strakblauwe hemel. De ski’s staan al startklaar in de sneeuw…

Wintercampings
Campers en caravans zijn prima uitgerust voor winterse omstandigheden. Ze hebben van uitstekend geïsoleerde wanden, daken, vloeren en daarnaast hebben de kampeermiddelen van tegenwoordig moderne kachels en vloerverwarmingssystemen aan boord. In Europa zijn er bovendien tientallen campings die zich hebben gespecialiseerd in de wintersport. De wintercampings liggen vaak op een steenworp van de skipistes en zijn voorzien van luxe, verwarmd sanitair en afsluitbare droogkamers voor de skikleding en handschoenen. Vrijwel alle campings zijn uitstekend toegerust op winterse omstandigheden en hebben doorgaans zelfs vaste gas-aansluitingen op iedere kampeerplek. Zodat kampeergasten het comfortabel warm kunnen stoken in hun eigen campers en caravans, zonder steeds hun eigen gasflessen te hoeven wisselen. Bovendien beschikken de luxe campings over een uitstekend restaurant en volop après-ski mogelijkheden.

Tips & Tricks
Tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs is er veel aandacht voor winterkamperen. Dat begint al bij de entree, waar je binnenkomt in een winterse setting met kampvuur. Er staat een knusse tipitent met kachel en er zijn speciaal speciale wintersport-accessoires voor caravans en campes. Ook is er de workshop Winterkamperen waar beursbezoekers antwoord krijgen op de meest gestelde vragen en daarnaast zijn er volop Tips & Tricks voor een vakantie in de sneeuw. De workshop Winterkamperen wordt verzorgd door kampeerspecialist Wim de Roos, met meer dan dertig jaar kampeerervaring onder (extreem) winterse omstandigheden, van de Noordkaap tot Oostenrijk.

EXPOSANTEN

Procamp
Avontuurlijk kamperen doe je in de minicaravans van Procamp, die behoren tot de kleinste van de beurs. Procamp is specialist in het compacte kameren en de minicaravans passen achter de kleinste trekauto’s. Procamp levert ook stoere trailers die perfect achter een 4x4 passen, met ruige noppenbanden en opvallende traanplaat-details.
www.mini-caravans.com

Campwerk
Campwerk is een Duits bedrijf dat niet alleen tenttrailers maakt, maar ook daktenten. Die sluiten qua sfeer goed aan bij de avontuurlijke uitstraling van zo’n 4x4. Maar de daktenten van Campwerk (met binnentent) zijn ook prima te gebruiken op andere personenwagens of zelfs busjes. Daktenten bieden een slaapplaats aan twee tot drie personen en met een speciale ondertent creëer je een beschutte plek voor de fietsen of om te koken
www.campwerk.de

Uncharted offroad trailers
De tenttrailers van Uncharted offroad zijn met zorg en aandacht op maat gemaakt. De trailers worden ontworpen en geproduceerd in Nederland en ook de instap-basismodellen zijn van de hoogste kwaliteit. Uncharted producten ondergaan strenge tests en worden pas afgeleverd als ze aan de strengste eisen voldoen. Niet de goedkoopste, wel de beste, aldus het Brabantse bedrijf.
www.unchartedoffroadtrailers.nl

Storm Tenttrailers
’Passion for Outdoor Life’, dat is waar Storm Tenttrailers voor staat. Het bedrijf uit Sint Oedenrode ontwikkelt eigen daktenten en trailertenten en heeft daarnaast stoere accessoires die van elke kampeervakantie een avontuur maken, zoals The Original Woodstove, een makkelijk mee te nemen houtkachel. Te zien op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs!
www.stormtenttrailers.com

UAZ Nederland
‘De UAZ is de onbetwiste leider onder de offroadvoertuigen’. Dat kun je lezen op de website van UAZ Nederland, waar wordt uitgelegd dat de 4x4 van oorsprong afkomstig is uit het Sovjetleger. De Russische fabrkant produceert legendarische SUV’s: stoer van buiten, warm van binnen. Het bedrijf voert daarnaast ook lichte bedrijfsvoertuigen en bestelwagens waarmee je elk avontuur aankunt. Kom kijken op de Jaarbeurs!
www.uaznederland.nl

AZIMOO expedition
Kwaliteit, onafhankelijkheid en comfort: dat zijn de kernwaarden van Azimoo offroad campers, stoere overlanders waarmee je moeiteloos de ruigste terreinen in kunt. De expedition vehicles zien er niet alleen indrukwekkend uit maar ze zijn zo gebouwd dat er er maandenlang mee op pad kunt, naar alle uithoeken van de wereld. Van binnen bieden ze alle comfort om er langdurig in te verblijven en de krachtige motor en het robuuste chassis brengen je op de meest onherbergzame plekken.
www.azimooexpedition.eu

KCJ 2020

Wat hebben we genoten op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2019! Voor de agenda: editie 2020 vindt plaats van 7 tot en met 11 oktober 2020!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom de Kampeer en Caravan Jaarbeurs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.