CADAC Braai Workshop

Kookworkshops - Kampeer en Caravan JaarbeursVoor veel kampeerders is het een dagelijks ritueel tijdens de vakantie: barbecueën. Heb je al kennis gemaakt met de CADAC Skottelbraai? Het is een hele handige gasbarbecue die je op steeds meer campings tegenkomt.

Tijdens de Kampeer en Caravan Jaarbeurs zal er in hal 10 dagelijks een CADAC kok aanwezig zijn die laat zien wat je allemaal kunt bereiden op een CADAC Braai. Meedoen? Dat kan! 

Over CADAC

De CADAC Skottelbraai vindt zijn oorsprong in Zuid-Afrika. Wanneer de boeren in het open veld waren, namen ze voor hun avondeten een oude ploegschaar, stookten er een vuur onder en “braaiden” daar hun vlees in. Het vet dat uit het vlees kwam, zorgde ervoor dat het vlees niet aanbakte.
CADAC, van origine een Zuid-Afrikaans bedrijf, kwam op het idee om de ploegschaar via een buis op een gasfles te plaatsen, maar dan gefabriceerd in ronde en geëmailleerde vorm. Daarmee was de “Skottelskaar Braai” geboren. Deze werd in de loop der jaren verder ontwikkeld tot de huidige Skottelbraai: een geëmailleerde Skottel met een lichtgewicht en inklapbaar onderstel  waardoor deze makkelijk mee te nemen is.

De Skottelbraai komt tegenwoordig in vele vormen en maten en kun je gebruiken voor elke maaltijd; van biefstukjes, paella of eieren tot complete roerbakmaaltijden. De kampeerliefhebber kan nu buiten wokken, roerbakken, grillen en BBQ-en. Klik hier voor meer info.

Kookworkshops - Kampeer en Caravan Jaarbeurs