Noviteiten bij de campers

De Ultieme Vrijheid: toeren over de mooiste wegen van Europa, overnachten op campings of op camperplekken bij leuke stadjes, bij jachthavens of zelfs bij restaurants… Op pad met de camper is populairder dan ooit. Hieronder vind je de belangrijkste primeurs tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs.

Campers zijn volledig selfsupporting; alles zit aan boord, van je eigen bed tot een gezellig woongedeelte, een keuken, toilet en douche. Je hebt je eigen drinkwatervoorraad bij je, afvalwater verdwijnt in de vuilwatertank en ook qua elektriciteit hoef je niet direct een stroompaal te zoeken, want met je eigen boordaccu werkt alles zonder zorgen. De camper is de ideale oplossing voor vakanties, citytrips, een weekendje weg of een familiefeestje aan de andere kant van het land. Niet zo heel gek dus, dat de camper hard op weg is om een van de populairste vakantievoertuigen te worden.

B-rijbewijs
Veruit de meeste campers bestuur je gewoon met je normale B-rijbewijs - alleen voor de ‘grote jongens’ (vanaf 3.500 kilo) heb je een vereenvoudigd vrachtwagenrijbewijs nodig: C1. Tijdens de Kampeer & Caravan Jaarbeurs kun je de nieuwste campermodellen bewonderen - en zelfs proefrijden! - en op de eerste beursdag maakt de ANWB bekend welke kampeerauto gaat strijken met de titel ‘Camper van het Jaar 2020’. Hieronder kun je alvast kennismaken met een paar interessante primeurs.

Kijk hieronder voor een overzicht.

Travel Master Imperial 910 QB

Voor deze Kampeer en Caravan Jaarbeurs heeft Kabe hun meest luxe en grootste KABE camper gepland, de Travel Master Imperial 910 QB! 
Lees meer

Hymer B-klasse Masterline

Campertrends - Kampeer en Caravan Jaarbeurs De Masterline is het topmodel van Hymer, ‘de camper onder de campers’, zeggen ze zelf, gebouwd op de Mercedes Sprinter met voorwielaandrijving en voorzien van een ultralicht chassis dat samen met AL-KO is ontwikkeld. De camper is 7,90 meter lang, afgeladen met allerlei veiligheidssystemen, leverbaar met motoren tot 180 pk en te koop met twee bed-indelingen: enkele bedden waar je gemakkelijk een groot tweepersoonsbed van kunt maken, of een zogenaamd queensbed waarbij je aan beide zijden kunt instappen. Maximaal toelaatbaar gewicht is 4.500 kilo en dat betekent dat je een C-rijbewijs nodig hebt. Meer informatie.

Franka Neo

Campertrends - Kampeer en Caravan JaarbeursFrankia is een kleine camperbouwer die zich vooral richt op de exclusieve luxe liners die je met een C-rijbewijs mag besturen. Speciaal voor het B-rijbewijs heeft Frankia deze primeur: de Neo, op de nieuwe Mercedes Sprinter met voorwielaandrijving. De camper heeft een verwarmde, dubbele bodem en door de lichtgewicht bouwwijze is er bijna 500 kilo laadvermogen. Bijzonder zijn het moderne witte interieur en de enorme achterklep zodat je makkelijk bij de fietsen in de garage kunt. De Neo heeft bovendien een badkamer met een grote douche van circa 1 meter bij 70 cm. Meer informatie.

Dethleffs GlobeVan e-Hybrid

 

Campertrends - Kampeer en Caravan Jaarbeurs De GlobeVan e-Hybrid van Dethleffs is een van de belangrijkste primeurs op de beurs. Gebouwd op basis van de Ford Transit Custom. Hij heeft een elektromotor waarmee je tot 50 kilometer in de stad kunt rijden en door de range extender - een benzinemotor van 1,0 liter - heb je een actieradius van 500 kilometer. De camper is voorzien van een hefdak met daarin een slaapplek voor twee personen en daaronder zie je een comfortabele bank die samen het de omgedraaide cabinestoelen het woongedeelte vormen. Ook is er een klein keukentje aan boord. Kijk voor meer informatie op de website

Bürstner Lyseo-M Harmony Line

 

Campertrends - Kampeer en Caravan Jaarbeurs De Lyseo-M is een nieuwe camper van Bürstner, op de Mercedes Sprinter met achterwielaandrijving. Hij komt met twee indelingen naar Utrecht: met de populaire enkele bedden en met het Franse bed dat in de caravans juist weer heel populair is: een tweepersoonsbed in de lengterichting, met daarnaast een grote badkamer met enorme douche van 130 bij 80 centimeter. Bijzonder is het sfeervolle designinterieur met slimme details zoals wijnglazen die magnetisch vastklikken in een speciale glazenkast en uitneembare led-sfeerlampjes in de woonlounge, die je ook op andere plekken kunt gebruiken, zoals in het slaapgedeelte.Kijk voor meer informatie op de website

Weinsberg CaraCore

 

Campertrends - Kampeer en Caravan Jaarbeurs Weinsberg, het tweede merk van Knaus, introduceert in Utrecht de nieuwe CaraCore: een integraalcamper voor de prijs van een halfintegraal. Dat betekent dus meer ruimte, een geweldig uitzicht via het enorme panoramaraam en door de betere isolatie van de cabine nóg beter geschikt voor de wintersport. De CaraCore is een echte vierpersoonscamper: hij heeft een tweepersoonsbed (of enkele bedden) achterin en een extra tweepersoonsbed dat in de cabine uit het plafond zakt als dat wenselijk is. Gladde beplating, grote 17 inch lichtmetalen wielen en mooie, exclusieve dagrijlichten met led-techniek: het zit er allemaal in. Meer informatie.

Adria Compact

 

Campertrends - Kampeer en Caravan Jaarbeurs Een van de populairste camperseries van Adria is de Compact: 7 cm breder dan de buscamper en daardoor met heel veel meer ruimte. Voor modeljaar is de Adria Compact helemaal vernieuwd. Slimme details vind je in de garage, die helemaal is uitgerust om onderweg de e-bikes op te kunnen laden. De Compact is leverbaar in drie uitvoeringen, waarvan de Axess op Citroën en twee luxere modellen op de nieuwe Fiat Ducato - tegen meerprijs leverbaar met de nieuwe 9-traps automaat. Een trendy indeling is de Compact DL, met twee langsbanken tegenover elkaar. Kijk hier voor meer.

KCJ 2020

Wat hebben we genoten op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2019! Voor de agenda: editie 2020 vindt plaats van 7 tot en met 11 oktober 2020!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom de Kampeer en Caravan Jaarbeurs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. 

Diesel

Camperfabrikanten gebruiken de modernste dieselmotoren die er zijn: extreem schone 6d-temp motoren die ruimschoots aan alle milieueisen voldoen. Ze worden gecombineerd met AdBlue: een vloeistof met ureum die diesels nog schoner laat rijden. Vorig jaar werd de nieuwe Mercedes-motor geïntroduceerd met die techniek en vanaf modeljaar 2020 heeft ook Fiat - leverancier van bijna alle campermerken - nieuwe motoren met AdBlue, van 120 tot 180 pk. Door de kleine actieradius (elektrisch rijden) en het vrijwel ontbreken van tankmogelijkheden (waterstof) is de moderne dieselmotor voor de komende tien, vijftien jaar nog altijd het beste antwoord voor de campermarkt.