Nieuws

Kampeerplatform I love Kamperen organiseert Nationale Open Camping Dag

22 maart 2022

Alvast een eigen plek uitzoeken op de camping, de eigenaren spreken en de sfeer proeven. Dat kan op zaterdag 2 april 2022 tijdens de eerste Nationale Open Camping Dag. Elke camping, van heel groot tot minicamping, kan meedoen. Kampeerplatform I love kamperen organiseert deze dag samen met partners uit de kampeerbranche. ‘Samen willen we laten zien hoeveel mooie campings er zijn. De start van het kampeerseizoen, de voorpret gaat beginnen!’ Er doen al ruim 130 campings mee en dat aantal stijgt dagelijks.

Laagdrempelig
Tijdens de Open Camping Dag staat de koffie klaar, is het gras gemaaid en kunnen de kampeerders alvast hun favoriete plekje uitzoeken. De bedoeling van de dag is om campingeigenaren en kampeerders op een leuke manier kennis te laten maken. ‘Kampeerders raken soms de weg kwijt tussen alle websites. Even rondlopen geeft een heel ander beeld dan de zoveelste digitale plattegrond. Indien gewenst kun je direct een kampeerverblijf reserveren.’ aldus Karin Horstman van I love kamperen. Ook kunnen mensen die nog nooit hebben gekampeerd, toch eens kijken of een vakantie op een camping iets voor hen is. ‘De campings hebben er zin in, de lente lonkt en we weten dat ze van plan zijn een feestje te maken van de dag. Samen verklaren we het kampeerseizoen voor geopend.’

Kampeerbranche doet mee
Met een landelijk evenement in het voorjaar hoopt de organisatie dat zoveel mogelijk mensen enthousiast worden over kamperen. ‘We zijn blij met zoveel diverse aanmeldingen van campings. Van Kampeerdorp de Zandstuve tot minicamping Bie Diek en alles wat er tussen zit. Zelfs campings uit het buitenland doen mee.’ vertelt Laura de Leeuw van I love kamperen. Partners uit de kampeerbranche sluiten graag aan bij het initiatief om kamperen een dag in de spotlight te zetten. SVR nodigt al zijn kleinschalige campings en donateurs uit en ook Campooz en Human Comfort helpen mee. Er komen wekelijks nieuwe partners bij.

Aanmelden voor gratis toegangsticket
Zowel voor de campings als de bezoekers zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Aanmelden is wel nodig voor een gratis entreeticket en deelname aan de Kampeerprijzenparade op 2 april. De campings zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Alle informatie staat op www.opencampingdag.nl.

Ook interessant