Nieuws

Knaus zonder gas

14 september 2021

Het Duitse Knaus gelooft heilig in gasloze caravans. Het merk experimenteerde vorig jaar met haar tweede merk Weinsberg met een caravan zonder gasflessen en voert die ontwikkeling door in de Knaus Sport-serie met tien indelingen die als ePower-versie geleverd worden. Dat houdt in dat de caravan uitsluitend is voorzien van componenten die alleen op 230 Volt werken. Geen gas dus!


Standaard is er in de Knaus een airco gemonteerd die door warmtepomptechniek ook als verwarming gebruikt kan worden. Er is een compressorkoelkast aan boord en koken doe je op een elektrische inductie kookplaat. De Knaus Sport is leverbaar met ‘One Night Stand’: een mini lithium-accu zodat koelkast en kookplaat ook werken als je een keer een nachtje zonder stroom staat. Toch wel erg handig.


Doordat de caravan zonder gasinstallatie wordt geleverd, is de Sport lichter dan z’n voorganger en doordat de gasflessen thuis kunnen blijven, hou je meer bergruimte over in de disselkast. Ook een pluspunt! Overigens is de Knaus Sport ook met gasinstallatie leverbaar, die staat namelijk nog wel op de optielijst.

Ook interessant