Nieuws

Jouw reis naar een nieuw level? Probeer een wandel-kampeerreis

15 januari 2021

Hoe heerlijk is het om lekker buiten in de natuur te zijn. Wandelen is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Steeds meer mensen trekken met regelmaat de wandelschoenen aan om het hoofd even leeg te maken, om nieuwe inspiratie op te doen, tot rust te komen en natuurlijk te genieten van de natuur.

Onze snelle en jachtige maatschappij is door COVID-19 opeens een beetje tot stilstand gekomen. Omdat we niet meer alles kunnen doen zoals we gewend waren, komen eenvoudige dingen zoals samen een spelletje doen of een wandeling maken weer naar boven.

Wij hebben nu zowel het kamperen (met camper, caravan of tent) als het wandelen gecombineerd tot een nieuwe manier van reizen. Als je kampeert heb je toch vaak al dat vrije en blije gevoel van buiten zijn, ruimte om je heen, niets moeten en lekker aanrommelen. Dat past naar ons idee uitstekend bij de rust (in je hoofd) die wandelen brengt.

Lekker relaxed op reis
Ondanks alle online informatie en wandelkaarten die er zijn, is het vaak nog moeilijk om van tevoren de juiste informatie over een wandeling te vinden. Hoe gaat de route? Hoe ver is het? Hoe zwaar of moeilijk is de route? Zijn er mooie campings in de buurt? Wij hebben dit allemaal voor je uitgezocht! Je kunt dus heerlijk relaxed op reis.

Je bent op deze manier echt even weg van onze gehaaste maatschappij. Het enige dat we met onze telefoons doen, is foto’s nemen en de route in de gaten houden. Even geen appjes, tv, radio of wat dan ook. De wereld even laten voor wat het is en genieten van de natuur om je heen. Gezellig kletsen met anderen, of juist niet en je vooral fysiek inspannen.

Zodra je terugkomt van een mooie wandeling geeft dat niet alleen een prettig en voldaan gevoel, maar kun je ook nog eens heerlijk bij je tent, caravan of camper neerploffen en genieten van een drankje met uitzicht op de mooie natuur.

Wat houdt een wandel-kampeerreis met Tailor Made Expeditions in?
Onze wandel-kampeer reizen duren ca. twee weken. Uiteraard kun je voor of na de wandelvakantie ook nog een eigen invulling aan je vakantie geven. Deze twee weken zorgen er in ieder geval voor dat je er echt even helemaal tussenuit bent.

We hebben gezocht naar wandelplekken, niet al te ver van Nederland, waar je waarschijnlijk alleen niet zo snel terecht was gekomen.

Je rijdt in je eigen tempo naar de startcamping van de reis die je geboekt hebt. Daar tref je de andere deelnemers van de groep. Onze groepen zijn klein en bestaan uit maximaal 10 equipes. Tijdens de reis maken we diverse wandelingen. Onze reisbegeleiders begeleiden de wandelingen of als we dat wenselijk vinden, huren we een lokale gids in. Samen trekken we er dan met regelmaat een dag op uit. Als we niet wandelen, rijden we ieder individueel naar een ander gebied waar we dan weer nieuwe wandelroutes hebben uitgestippeld.

Wandelt je partner niet zo graag of liever niet zo ver als jij? Geen probleem. Op de meeste plekken zijn er meerdere mogelijkheden. Uiteraard laten we niemand in zijn/haar eentje wandelen, want het gaat ook om de gezelligheid die samen wandelen met zich mee brengt!

Waar gaan we naartoe?
Er zijn nu wandel-kampeerreizen naar Oostenrijk, Albanië & Noord-Macedonië en Polen. We hebben gezocht naar een verscheidenheid in natuur en wandelniveaus. Daarnaast zijn het allemaal bestemmingen waar vanuit je weer snel terug naar Nederland kunt reizen, mocht dat nodig zijn.

Wil je meer informatie over een wandel-kampeerreis van Tailor Made Expedition? Bekijk hier de mogelijkheden!

Houd onze website in de gaten voor nieuwe, mooie bestemmingen.

Ook interessant