Nieuws

Dethleffs vernieuwt publiekslieveling

21 september 2022

Facelift voor c’joy caravanserie modeljaar 2023

Een van de populairste caravans van de Duitse fabrikant Dethleffs is de c’joy – een lichtgewicht caravan met een jeugdige uitstraling, die ook geschikt is voor de wat kleinere trekauto’s. Voor modeljaar 2023 heeft de c’joy een facelift gekregen die hem nog aantrekkelijker maakt voor een jonge, dynamische doelgroep.

Lichtgewicht materialen, gewichtsbeparende bouwtechniek en Duitse degelijkheid – samen met de jeugdige uitstraling werd de Dethleffs cjoy in enkele jaren de publiekslieveling van Nederland, ook omdat hij in de meeste gevallen met het gewone B-rijbewijs mag worden getrokken. En met een breedte van slechts 212 cm is het de perfecte caravan voor instappers in de kampeerbranche. Want met zo’n relatief smalle caravan kunnen zelfs beginnende chauffeurs nog prima uit de voeten. Zo’n smalle caravan achter de auto rijdt gewoon net even makkelijker, ook als je binnendoor over mooie provinciale wegen aan het toeren bent.

Dethleffs cjoy

POPULAIRE INDELING MET KING-SIZE BED

Voor modeljaar 2023 heeft Dethleffs zijn c’joy caravanserie helemaal vernieuwd. Er zijn vijf indelingen beschikbaar, waarbij model 460LE in Nederland het bestverkochte type is. En dat is bijzonder, want dit is nu eens niet de bekende indeling met het tweepersoonsbed in de lengterichting (het zogenaamde Franse bed). Maar deze runner-up van Dethleffs beschikt over twee enkele bedden die je heel eenvoudig aan elkaar kunt koppelen. Enkele bedden hebben als voordeel dat je gemakkelijk kunt in- en uitstappen en tijdens tropische nachten in het warme Zuiden plak je niet aan elkaar. Terwijl een heel belangrijk extra voordeel is dat je van die twee bedden in een handomdraai een kingsize tweepersoonsbed kunt maken, van bijna twee bij twee meter. Daarmee is de c’joy 460 LE een echte tweepersoonscaravan: ideaal voor samen, of als de kinderen wat ouder zijn en buiten in hun eigen tentje slapen.

modeljaar 2023

FRISSE KLEUREN

Aan de buitenkant van de c’joy zien we nauwelijks verschillen – die zitten binnen. Daar zien we nieuwe, frisse kleuren en een soort whitewash houtdesign waarvan de houtnerf horizontaal loopt – een slimme truc die de caravan wat ruimtelijker doet ogen. Samen met de grijstonen en de subtiele kleuren van de meubelstoffering geeft dat de c’joy een heel eigen gezicht.

Voorin heeft de 460LE een lekker compact zitgedeelte, waar je toch met vier personen kunt ontbijten of borrelen. Meteen links naast de toegangsdeur is er een fijne keuken met ingebouwde spoelbak en kookplaat en voldoende bergruimte onder het werkblad voor potten en pannen. Prettig is ook de compressorkoelkast die we doorgaans alleen in duurdere caravanseries tegenkomen. Ook de badkamer – met douchemogelijkheid – verdient een vermelding: die ziet er prima uit, met ook hier genoeg opbergmogelijkheden voor toiletspulletjes.

In de basisuitvoering weegt de c’joy 460LE ongeveer 950 kilo en je mag ‘m beladen tot 1.200, of optioneel – als je auto dat mag trekken – zelfs 1.500 kg. Vanafprijs circa 19.790 euro.

Nieuwsgierig naar dit vernieuwde topmodel? Kom naar de beurs, nog geen tickets? Bestel ze via de ticketpagina.

Dethleffs c'joy

Ook interessant