Nieuws

De mooiste e-bike fietsroutes

29 september 2021

Als je er lekker op uit wilt met je e-bike, dan ben je natuurlijk op zoek naar een fijne lange route over vlak terrein. Er komen steeds meer van dit soort fietsroutes die voor de speciaal voor de e-bike zijn aangepast of geschreven. Deze zijn wat uitgebreider dan de ‘normale’ fietsroutes die we kennen, omdat je natuurlijk wat meer vaart kan maken met je e-bike. Wij hebben er een aantal voor je uitgezocht.

Maas en Waalroute (58 km, Druten, Gelderland)
We vinden het een van de boeiendste stukjes van Nederland, het bijna 700 jaar oude polderdistrict met zijn landgoederen, oude dorpjes en uiterwaarden. Een mooie fietsroute én leuk om te doen: in Tiel kun je bij de Waterpoort het fietspontje naar Wamel nemen.

Langs de duinen, bollen en statige landgoederen (63 km, Lisse, Zuid-Holland)
Een route afleggen langs de sierlijke bollenvelden aan de kust? De narcissen, hyacinten en tulpen groeien hier goed door het zand vanuit de zee. De duinen zijn landinwaarts veelal afgegraven, maar langs de kust zijn ze nog erg hoog. De binnenduinen waren van strategisch belang voor de Middeleeuwse kastelen die je langs de route tegenkomt.

Tungelroyse Beek-route (50 km, Stramproy, Limburg)
Je fiets door een divers landschap bestaande uit beboste zandgronden, akkers, graslanden, dorpjes, beken en kanalen. De Tungelroyse Beekroute is prachtig! Het is de slagader van de waterhuishouding van Midden-Limburg.

Oldambtroute (54 km, Heiligerlee, Groningen)
Deze route gaat langs een van de grootste meren van ons land: het nieuwe Oldambtmeer. Bij de vogelkijkhut Kiekkaaste kun je scholeksters, slobeenden en kluten spotten. En als je meer cultuur wilt snuiven zijn de vestigingsdorpen Nieuweschans en Oudeschans musea op zich.

Wil je binnenkort een van deze e-bike fietsroutes gaan fietsen? Zoek de route dan op via de gratis ANWB Eropuit app. Onderweg kun je op het kaartje kijken waar je bent, zodat je de weg niet kunt kwijtraken.

Je e-bike onderweg opladen? Je kunt hier, heel handig, bekijken waar de oplaadpunten langs de route zijn.

Ook interessant