Nieuws

Come back van topmodel Knaus Azur 2023

20 september 2022
KNAUS_AZUR

Tijdens de beurs introduceert caravanfabrikant Knaus de Azur, het topmodel dat voor modeljaar 2023 helemaal opnieuw is ontwikkeld. Daarmee positioneert Knaus zich in de premiumklasse die tot nu gedomineerd werd door Kabe, Tabbert, Hymer Nova en de topseries van Fendt. Bijzonder is ook de productiewijze, met robotgestuurde fibreframe-technologie.

KNAUS_AZUR

Knaus heeft jarenlang werkt aan het in eigen beheer ontwikkelde fibreframe. Die zelfdragende constructie bestaat uit een robuust kunststof geraamte waarin aluminium zijwanden gelijmd worden. Knaus introduceerde die techniek in 2015 bij de Travelino-caravan, gevolgd door de Deseo. De nieuwe Azur is een verdere doorontwikkeling van die techniek, waarbij productierobots de fabricage ondersteunen.

KNAUS_AZUR

DESIGNINTERIEUR
Toch is het niet alleen de productiemethode die de Knaus Azur bijzonder maakt: het is vooral het interieurdesign dat de caravanserie onderscheidt van andere caravans. De Azur is leverbaar in zes varianten waaronder de voor de Nederlandse markt interessante indeling met rondzit en toilet naast het zogenaamde ‘Frans bed’: een tweepersoonsbed in de lengterichting van de caravan. Opmerkelijk is dat de meubels onder een hoek zijn geplaatst, waardoor meer werkruimte in de keuken ontstaat, maar bijvoorbeeld ook een breder voeten- en hoofdeind bij het bed.

KNAUS_AZUR

Qua styling heeft Knaus in haar topmodel gekozen antracietkleurige wanden plus plafond waarbij de lichte houtsoort van de meubels, de witte ladefronten in de keuken en stoffering zorgen voor contrast. De ramen en het grote dakluik voorkomen dat het een donkere caravan is: er komt vel daglicht binnen. Prettig in deze indeling is het ruime toilet naast het bed, dat optioneel uitgebreid kan worden met een douche – het wastafelmeubel is buiten de badkamer geplaatst, iets dat we vaker zien bij deze indeling: dat levert meer bewegingsruimte op tijdens het ochtendritueel.

KNAUS_AZUR

De Knaus Azur staat op grote 17 inch lichtmetalen wielen en is net als andere series van de Duitse fabrikant voorzien van de bijzonder vormgegeven CateEye led-achterlichten. De vanafprijs in Nederland start bij 41.500 euro .

Nieuwsgierig naar dit vernieuwde topmodel? Kom naar de beurs, nog geen tickets? Bestel ze via de ticketpagina.

KNAUS_AZUR

Ook interessant