Bestel nu je tickets met korting!

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over Kampeer & Caravan Jaarbeurs, je ticket, bereikbaarheid en parkeren of iets anders, kijk dan of je vraag hieronder al staat. Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact op met Jeroen via onze chatfunctie. Klik hiervoor rechtsonder in beeld op het gespreks-icoontje.

Klik hieronder op één van de opties en ga direct naar de veelgestelde vragen in dat segment.

Praktisch

Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ) is het leukste kampeerevenement van Nederland. Hier verzamelen kampeerliefhebbers uit het hele land zich onder één dak om zich te laten inspireren voor hun volgende kampeeravontuur. Van de nieuwste kampeermiddelen tot uitdagende outdoor activiteiten, workshops en de handigste kampeeroplossingen en -artikelen. Alles samen op 1 plek met gezellige horeca, live muziek en een kidsplein.

De volgende Kampeer & Caravan Jaarbeurs vindt plaats van woensdag 4 tot en met zondag 8 oktober 2023.

Woensdag: 10:00 – 17:00 uur

Donderdag: 10:00 – 17:00 uur

Vrijdag: 10:00 – 17:00 uur

Zaterdag: 10:00 – 17:00 uur

Zondag: 10:00 – 17:00 uur

Kampeer & Caravan Jaarbeurs vindt plaats in de Jaarbeurshallen in Utrecht.

Jaarbeursplein 1

3521 AL Utrecht

Kampeer & Caravan Jaarbeurs is voor iedereen die van kamperen en aanverwante activiteiten houdt. Van beginner tot doorgewinterde kampeerder, van jong tot oud, van avonturier tot rustzoeker. Voor elk type kampeerder is er genoeg te beleven. Zelfs voor de kinderen.

Kampeer & Caravan Jaarbeurs is voor alle leeftijden. Kinderen zijn dus ook welkom, voor hen geldt een aangepast toegangstarief.

Een overzicht van de deelnemers die tot nu toe bekend zijn vind je hier.

Het programma wordt elke week geüpdatet, bekijk het programma hier. 

Je vindt de plattegrond gratis en interactief in de Jaarbeurs Live app. Wil je liever een geprinte plattegrond? Deze kun je voor €2,50 bestellen in de ticketshop en afhalen bij de Merchandise balie in hal 8. De inkomsten van de geprinte plattegronden gaan naar Trees for All, een stichting die zich inzet voor een beter klimaat en meer biodiversiteit.

Tickets

Tickets zijn te bestellen via onze ticketpagina.

We raden je aan om met het openbaar vervoer naar de Jaarbeurs te komen i.v.m. beperkte parkeergelegenheid.  Maak je gebruik van de trein? Kijk dan ook even in de NS Spoordeelwinkel. voor een voordelige combi-deal.

Ben je lid van de ANWB of SVR kijk dan even op hun sites voor eventuele korting.

Via de ticketpagina op de website, onze ticketpartners en last minute aan de deur.

Ja, het is mogelijk om tickets aan de deur te kopen. Let wel dat er alleen met pin betaald kan worden.

De tickets hebben verschillende prijzen voor verschillende doelgroepen. Koop je je tickets online dan bespaar je op de kosten. Tijdens de beurs aan de kassa kost een dagticket voor een volwassene €16,50. We raden aan om je tickets van te voren te bestellen via de ticketpagina.

Je kunt via onze chat functie (icoontje rechts onder in beeld) vragen assistentie, bellen naar +31(0)30 295 5911 of mailen naar info@jaarbeurs.nl checken visiter service

Heb heel even geduld het kan zijn dat er wat vertraging is opgelopen. Heb je ook al je spambox/ongewenste gecontroleerd?
Als je ticket hier niet in staat, neem dan contact op met onze Visitor Service via info@jaarbeurs.nl. Zij helpen je graag verder.

Een ticket is geldig voor 1 dag naar keuze.

Nee, dit is geen probleem. Het gaat hierbij om een voorkeur. Wil je een andere dag komen dan je aangegeven voorkeursdag dan is dit geen probleem.

Ja, als je lid bent van de ANWB, KCI of SVR krijg je korting op je tickets. Bekijk hiervoor de websites van de aanbieders.

Ja, er is een CombiDeal met de NS. Deze is te vinden in de Spoordeelwinkel van de NS. Denk er wel aan om je kortingscode nog te verzilveren voordat je naar de beurs komt.

 1. Ga na het afronden van je Spoordeelwinkeluitje naar: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl/tickets
 2. Kies de gewenste ticket(s).
 3. Vul de kortingscode  in en klik op ‘controleer’ om de korting te verrekenen. We raden aan de kortingscode te kopiëren en te plakken in het kortingscodeveld om zo typefouten te voorkomen.
 4. Klik op doorgaan en rond de bestelling af. Let op: dit proces werkt per voucher. Je kunt dus niet meerdere tickets in één keer bestellen.
 5. Je ontvangt je entreeticket per mail, neem deze mee op je telefoon of print het ticket uit. De treinkaartjes laad je in de NS-app, uitprinten mag ook.
 1. Ga na het ontvangen van je voucher naar: www.kampeerencaravanjaarbeurs.nl/tickets
 2. Kies de gewenste ticket(s).
 3. Vul de kortingscode  in en klik op ‘controleer’ om de korting te verrekenen. We raden aan de kortingscode te kopiëren en te plakken in het kortingscodeveld om zo typefouten te voorkomen.
 4. Klik op doorgaan en rond de bestelling af. Let op: dit proces werkt per voucher. Je kunt dus niet meerdere tickets in één keer bestellen.
 5. Je ontvangt je entreeticket per mail, neem deze mee op je telefoon of print het ticket uit.

Nee, helaas is het niet mogelijk om je ticket te ruilen of restitutie te verlenen

Helaas is het niet mogelijk om tickets te ruilen of te retourneren.

Anders dan vorig jaar is er dit jaar geen camping op P2. Wel is er een samenwerking met Camping Buitengoed de Boomgaard in Bunnik. Daar kun je als bezoeker van Kampeer & Caravan Jaarbeurs voor een gereduceerd tarief staan tijdens de beurs. Meer informatie vind je op de pagina over de camping.

Nee, je hebt geen campingticket nodig. Er zijn beperkte plekken beschikbaar op de camping dus we raden aan om van te voren te reserveren, bekijk de campingpagina voor meer informatie en reserveren.

Bereikbaarheid & Parkeren

Jaarbeurs is op diverse manieren te bereiken. Met de auto, fiets, openbaar vervoer en te voet. Bekijk hier de mogelijkheden.

In verband met beperkte parkeergelegenheid raden wij aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

Jaarbeurs beschikt over beperkte parkeergelegenheid. Daarom  raden wij aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Station Utrecht Centraal ligt op nog geen 5 minuten loopafstand. Ook zijn er diverse P&R locaties rondom Jaarbeurs.

Ja, die zijn aanwezig. Bekijk hier meer informatie.

Parkeertarieven bij Jaarbeurs.

 • Het parkeertarief voor P2, P4 en P6 is € 4,40 per uur;
 • Het online dagtarief kost € 24,- voor P2, P4 en P6;
 • Het dagtarief ter plaatse is € 28,- voor P2, P4 en P6;
 • Voertuigen hoger dan 2,80m kunnen alleen op P2 parkeren, het dagtarief hiervoor is € 80,-

Jaarbeurs is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. De locaties liggen pal naast station Utrecht Centraal en er stoppen doorlopend bussen en trams bij halte Jaarbeursplein.

Kom je met de trein? Dan volg je vanaf station Utrecht Centraal de borden ‘Jaarbeursplein’. Binnen enkele minuten sta je in de Jaarbeurs.

Check voor je vertrek actuele reistijden- en informatie of plan je reis via 9292.

Er zijn verschillende P&R locaties rondom Jaarbeurs. Allen hebben een goede en snelle verbinding van en naar Jaarbeurs. Bekijk de locaties:

Ja, Jaarbeurs ligt in het centrum van Utrecht. Daarom is het niet toegestaan om op P4 te parkeren als jouw voortuig niet voldoet aan de toegangseisen voor rijden en parkeren in Utrecht. Bekijk hier of jouw voertuig voldoet aan de eisen. P2 ligt niet in de milieuzone.

Ja, dit is een uitstekende verbinding. De camping ligt op loopafstand van station Bunnik. Vanaf hier reis je in 7 minuten naar Utrecht CS. Binnen no time kun jij je dus van de beursvloer naar de camping verplaatsen en andersom. Wij raden daarom ook aan om met het OV te komen: lekker snel én duurzaam!

Toegang & Faciliteiten

Het handigste is om de Jaarbeurs Live app te downloaden. Met deze app kun je in de Jaarbeurs zien waar je bent en waar je naartoe wil.

Huisdieren zijn niet toegestaan op de beurs. Hulphonden zijn wel welkom.

Ja, dit is mogelijk bij de EHBO bij entree Oost. Er zijn een beperkt aantal rolstoelen beschikbaar en ze zijn niet te reserveren.

Iedereen is welkom bij Kampeer & Caravan Jaarbeurs en wij streven ernaar dat de beurs toegankelijk is voor iedereen! 

 

Invalidenparkeerplaatsen
Op P4 zijn invalidenparkeerplaatsen aanwezig. P4 ligt het meest in de buurt van Ingang West.  

Op vertoon van een invalidenparkeerkaart kun je kosteloos parkeren bij Jaarbeurs, mits de pashouder van de invalidenparkeerkaart in de auto aanwezig is. Bij het uitrijden, druk je op de intercom voor de slagboom en op vertoon van je invalidenparkeerkaart wordt de slagboom voor je geopend. 

Het is niet mogelijk vooraf invalidenparkeerplaatsen te reserveren. Bekijk de plattegrond om te zien waar de parkeerterreinen liggen. 

Invalidentoiletten Jaarbeurs
In het Beatrixgebouw bevindt zich het invalidentoilet op de begane grond tegenover de garderobe, op de 2e etage en op de 4e etage. De sleutel kan je ophalen bij de receptie. 

Bij het Event & Exhibition Centre is in elke hal een invalidentoilet aanwezig. Daarnaast is er in de centrale hal bij Entree Oost naast de vijver ook een invalidentoilet. De invalidentoiletten zijn alleen geopend als er een evenement plaatsvindt. 

Nee, er mag in alle binnenruimtes van Jaarbeurs niet gerookt worden.

Jaarbeurs heeft bewaakte garderobes waar je een jas en/of bagage tegen betaling kwijt kunt. Garderobes bevinden zich bij entree west en entree oost in het Event & Exhibition Centre. De garderobes zijn geopend tijdens Kampeer & caravan Jaarbeurs. Daarnaast zijn er in het Event & Exhibition Centre lockers te huur.

Ja, er zijn kluisjes aanwezig. Deze zijn per dag te huur en te vinden bij het Event & Exhibition Centre lockers te huur.

Ja, er is een Jaarbeurs wifi aanwezig.

Ben je iets vergeten of verloren tijdens je bezoek aan Jaarbeurs, bekijk dan de website iLost. Hier vind je dagelijks een update over alle gevonden voorwerpen bij Jaarbeurs.

Op dit moment zijn alle Jaarbeurs-locaties gesloten, vanwege de uitbraak van het coronavirus. Het is daarom niet mogelijk om je gevonden voorwerp op te halen. Zodra Jaarbeurs weer geopend is, kun je het alsnog ophalen.

Voor vragen kun je terecht bij Vistor Service via: info@jaarbeurs.nl.

Ontvang de laatste kampeernieuwtjes in je inbox