Nieuws

Adria vernieuwt populaire Altea caravanversie

21 september 2022
Altea

De Adria Altea is een populaire caravanserie die in Slovenië wordt gebouwd en die voor modeljaar 2023 helemaal opnieuw is ontwikkeld. Ook aan de buitenkant heeft de Altea een upgrade gekregen waardoor hij nog meer in lijn komt met de andere Adria-modellen.

Zijn populariteit dankt de Altea aan de lichtgewicht bouwwijze. Voor modeljaar 2023 is hij leverbaar in tien verschillende indelingen. In de kleinste uitvoering heeft de caravan een rijklaargewicht van duizend kilo. Daardoor is niet meteen een grote personenauto nodig om hem te trekken en heb je in de meeste gevallen voldoende aan een gewoon B-rijbewijs.

Adria Altea

LICHTGEWICHT BOUWWIJZE

Een bijzondere verandering ten opzichte van modeljaar 2022 is dat de nieuwe Altea gebouwd wordt op het geavanceerde lichtgewicht Vario X-chassis van AL-KO, herkenbaar aan de uitsparingen in de chassisbalken. Ook is het raam in het nieuw ontworpen front een maatje groter geworden en is het keukenraam in de zijwand iets gegroeid.

Altea rondzit

Om de caravan lichter te maken dan z’n voorgangers is niet alleen het chassis aangepast maar zijn ook de meubels en bovenkasten op een nieuwe manier geconstrueerd. Bij de afslankoperatie is ook het onderstel van de rondzit opnieuw ontwikkeld, met als bijkomend voordeel dat die nu makkelijker om te bouwen is tot tweepersoonsbed. Prettig zijn verder de grotere keukenlades en door de uitneembare legplanken kun je van de kledingkast heel eenvoudig een hangkast voor bijvoorbeeld jassen maken – de legplanken blijven dan thuis en dat scheelt ook weer gewicht.

Altea bed

MET BADKAMER EN DOUCHE

In de Altea zien we slimme badkamerconcepten waarmee de Sloveense fabrikant furore maakte in andere caravanseries. Met toilet, douche, volop opbergruimte en een opklapbaar wastafeltje om ruimte te besparen. Qua meubelstoffering kun je kiezen uit drie varianten, eventueel met bijpassende sierkussens in contrasterende kleuren. Leuke details zijn de vilten opbergtassen die we op verschillende plekken in de caravan terugzien – handig om kleinere spullen in op te bergen.

Ook interessant