Nieuws

ANWB Camper en Caravan van het Jaar 2022

07 oktober 2021

De winnaars zijn bekend!
Op de eerste dag van Kampeer & Caravan Jaarbeurs is zijn de meest vernieuwende camper en caravan van komend modelseizoen gekozen. De ANWB Camper van het Jaar 2022 is de Rapido 854F geworden. En de Beachy modellenserie ontvangt de titel Caravan van het Jaar 2022.

Rapido 854F: Camper van het Jaar 2022
De Rapido 854F heeft voor een integraal een relatief zeer korte opbouw van 670 centimeter. Met onder meer een rondzit achterin, een hefbed en zitgroep voorin en een garage met bergruimte voor je kampeerspullen, biedt de camper veel ruimte.

Het interieur met de riante zitgroep achterin is comfortabel. De keuken compleet geoutilleerd. In de cabine zijn de stoelen beschikbaar als draaibare zitplaats en als je het standaardhefbed omhoog hebt staan, is er voldoende ruimte. De camper is geschikt te maken voor minstens 4 personen met een extra elektrisch hefbed boven de achterste zitgroep.

Door de moderne installaties en het gebruik van kwalitatief goede bouwmaterialen is de Rapido 854F geschikt voor gebruik in alle jaargetijden. Een complete camper voor complete vakanties.

 Prijs vanaf € 87.400

Beachy 360/420/450: Caravan van het Jaar 2022
Ook wel het strandgevoel op wielen. De standaarduitvoering van de Beachy is eenvoudig, maar met een geweldige look and feel die passen bij de vrijheidsbeleving van jonge kampeerders. De uitvoering – zonder kookgelegenheid of toilet – is eenvoudig, maar daardoor juist helemaal in te richten naar eigen smaak en voorkeuren.

De caravan is licht in gewicht en dat maakt hem geschikt voor vervoer achter kleine en elektrische trekauto’s. Je fiets of surfplank mee? Dat kan gemakkelijk door de deelbare achterdeur. En voor een panoramisch uitzicht via die deur, kun je de comfortabele banken ombouwen tot één groot bed.

Een caravan die qua sfeer en uitstraling zo op Instagram kan! En dat is belangrijk om een jonge doelgroep aan te spreken.

Prijs vanaf € 13.950

Initiatief van ANWB Kamperen en de Kampeer en Caravan Kampioen
De onderscheiding Caravan van het Jaar wordt sinds 1996 uitgereikt en de Camper van het Jaar sinds 2008 op initiatief van ANWB Kamperen en de Kampeer en Caravan Kampioen. Het is een jaarlijkse onderscheiding voor de meest vernieuwende caravan (per serie) en camper (per model). De vakjury bestaat uit journalisten en wordt ondersteund door ervaringsdeskundigen zoals (kampeer)influencers, fervente kampeerders en lezers van de Kampeer en Caravan Kampioen. De jury beoordeelt onder andere op innovatie, bouwwijze en gebruikte materialen, ontwerp, originaliteit en de prijs-kwaliteitverhouding.

Ook interessant