Nieuws

Adria lanceert nieuw vlaggenschip in Nederland

20 september 2022
Adria Supersonic

PRIMEUR TIJDENS KAMPEER & CARAVAN JAARBEURS 2022

Een camper met een designinterieur dat z’n oorsprong vindt in de luxe jachtbouw, een strakke metallic grijze buitenkant en met de prestigieuze Mercedes-ster op de strak vormgegeven neus: dat is de SuperSonic, het nieuwe vlaggenschip van de Sloveense camperfabrikant Adria. Te zien tijdens de beurs!

Adria Supersonic

Adria bouwt campers en caravans in een van de modernste fabrieken van Europa. Voor dit modeljaar rolt daar de SuperSonic van de band, de overtreffende trap van de bestaande generatie Sonic-integraalcampers. Met de SuperSonic positioneert Adria zich nu in het premiumsegment. De integraalcamper is gebouwd op de Mercedes Sprinter en is aan de buitenkant uitgevoerd met led-koplampen en dagrijverlichting die ook als richtingaanwijzer worden gebruikt. Voor het exterieur is aluminium plaatwerk gebruikt met daarin verzonken ramen. Behalve het front is ook de achterkant nieuw ontworpen met stijlkenmerken die onmiskenbaar bij Adria horen.

Adria Supersonic

TWEE TWEEPERSOONSBEDDEN
Binnen wordt meteen duidelijk dat de Adria-ontwerpers zich hebben laten inspireren door trends in de binnenhuisarchitectuur en de interieurs van luxe motorjachten. Fraaie houtsoorten worden gecombineerd met contrasterende kleuren en bijpassende meubelstoffering. De camper is achterin voorzien van een riant tweepersoonsbed (twee varianten mogelijk: koppelbare enkele bedden of een bijna vrijstaand ‘queensbed’).

Adria Supersonic

De gescheiden toilet- en doucheruimte kunnen worden gecombineerd tot een grote badkamer met veel privacy. Het douchegedeelte is voorzien van een verwarmde achterwand – een ideale plek om handdoeken te drogen.

Adria Supersonic

De grote keuken, recht tegenover de entree, heeft een Corian werkblad met driepits gasstel. Daaronder bevinden zich de soft-close uittreklades die centraal vergrendelbaar zijn. Dat gebeurt automatisch zodra de motor wordt gestart. Optioneel kun je een oven en koffieapparaat bijbestellen in de luxe keuken; de hoge koel-vries-combinatie (177 liter) is standaard.

De woonlounge, met naar keuze een L-bank of twee tegenover elkaar gepositioneerde loungebanken, loopt tot in de cabine en heeft een tweede tweepersoons hefbed dat subtiel is verstopt in het cabineplafond. Handig is het extra tafeltje voor de bijrijder dat verborgen is in de deur – een fijne plek om bijvoorbeeld wat achter de laptop te werken.

VEILIGHEIDSSYTEMEN
De SuperSonic is voorzien van een vlakke vloer zonder opstapjes Daaronder zit de dubbele bodem waarin de installaties vorstvrij zijn verwerkt. Dat maakt de integraalcamper ook geschikt voor winterse temperaturen, waarbij de Alde vloeistofverwarming – met radiatoren door het hele voertuig – zorgt voor hetzelfde comfort als thuis.

Adria SupersonicDe Adria integraalcamper is uitgerust met een handgeschakelde Euro-6 2.0 liter Mercedes dieselmotor die aan de strengste milieueisen voldoet, met standaard 170 pk. Optioneel is een negentraps automaat leverbaar. Doordat gebouwd wordt op Mercedes zijn er ook diverse veiligheids- en rij-assistentiesystemen leverbaar op de SuperSonic, waaronder ABS, ESP en cruise control. Het Adria-vlaggenschip is leverbaar in twee lengtes: 7,80 meter en 8,90 meter. De prijzen beginnen bij zo’n 165.000 euro.

Kom jij deze camper bewonderen tijdens de beurs? Bestel nu nog je tickets via de ticketspagina!

Adria Supersonic

Ook interessant