Nieuws

Adembenemend kamperen in Scandinavië

08 september 2021

De uitgestrekte natuur en de rust biedt ontelbare prachtige plekjes om je tent, camper of caravan neer te zetten. Van ultiem roadtrippen tot verblijven op de mooiste plekken. Wil je gaan kamperen in Scandinavië? We hebben een aantal aanraders voor je.

Langs de Noorse Fjorden
Noorwegen is met zijn schitterende fjorden misschien wel het mooiste land ter wereld. Je gaat van het ene adembenemede uitzicht naar het andere. Van de steile rotswanden en diepe wateren tot de weggetjes die langs de randen kronkelen. Na iedere bocht ontvouwt zich weer een prachtig Noors landschap. Het lijkt wel alsof je in een natuurfilm leeft. Wil je het land eens van een afstandje bewonderen? Maak dan een boottocht!

Genieten van de natuur in Noorwegen en Zweden
Als je van fenomenale natuur en sfeervolle steden houdt, dan is Scandinavië de place to be. De indrukwekkende bossen, sprookjesachtige meren en fjorden én de vriendelijke bevolking, geven de meeste kampeerders een paradijselijk gevoel. De dunbevolkte landen in Scandinavië bieden naast de prachtige natuur ook veel bezienswaardigheden. En als je in een van de steden bent, neem dan vooral een kopje koffie met iets lekkers. Want zelfgemaakte lekkernijen bij de koffie zijn als een stukje cultuur dat je hier niet mag overslaan.

De Oostzee, een ontdekking voor kampeerders
Wil je buiten de paden op ontdekking? Dan is een rondje rond de Oostzee een geweldig idee. Als je het grootst aan wilt pakken kun je Zweden, Finland, Letland, Estland, Litouwen en Denemarken allemaal meepakken. De Baltische Staten zijn een prachtige aanvulling op Scandinavië. Bezoek steden als Stockholm, Helsinki, Tallinn en Riga en waan je van de ene op de andere dag in een totaal andere wereld. Van historisch naar trendy en van rustige vissersplaatjes naar grote havens.

De ultieme trip: naar de Noordkaap
Zelfstandig reizen naar het noordelijkste puntje van Europa: de Noordkaap. Dwars door de robuuste natuur van Noorwegen, Zweden en Finland. Het wordt ook wel de ultieme roadtrip genoemd. En dat begrijpen we! Het is een bijzonder reis waar je onderweg kans hebt om prachtige diersoorten tegen te komen. Denk aan elanden, rendieren, dolfijnen en walwissen. En wist je dat de noordelijke zomerdag wel 24 uur duurt? Als je veel wilt doen, is dit dus ideaal. De midzomernachtzon op de Noordkaap, het allerhoogste puntje, is iets dat je nooit meer vergeet.

Ook interessant