Activiteiten

-

Duurzaamheid & Innovatieroute: ontdek de mogelijkheden!

Een zo klein mogelijke CO2 footprint: dat is belangrijk voor het behoud van de planeet. Een van de meest milieuvriendelijke vormen van vakantievieren is kamperen – zeker als je het vergelijkt met cruise- en vliegvakanties. Maar kamperen kan nóg milieuvriendelijker, hoe? Loop de Duurzaamheidsroute op de beurs en ontdek het.

Verschillende deelnemers bieden tijdens Kampeer & Caravan Jaarbeurs duurzame initiatieven aan. Van groot tot kleine accessoires, alles om het kamperen nog duurzamer te maken.
Je herkent de route aan het duurzaamheidslogo op de stand.

Hieronder de exposanten die deelnemen aan de Duurzaamheidsroute en/of Innovatieroute:

  • Stand 07.B120 REDA BV, Green 300. De voortent is deels gemaakt van speciaal tentdoek dat de buitenlucht zuivert. Vier vierkante meter van het speciale REDA Greenline tentdoek is al voldoende om de vervuilende stoffen die een personenauto gedurende 1 jaar uitstoot, te compenseren. Dat filteren van de lucht kan miljoenen keren worden herhaald. In laboratoriumtests is het stikstofdioxidegehalte in de lucht tot zelfs 55 procent gedaald. Daarnaast is het REDA Greenline tentdoek schimmelwereld en zelfreinigend: een absolute primeur op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Dit is een  zelfreinigende en CO2 reducerende voortent.
  • Stand 09.E89 E-Trailer, inbraak- of diefstalalarm via de E-Trailer app. Vanaf 2024 kun je nog veiliger op reis met de E-Trailer app. Naast de bestaande GPS-tracker (E-Trailer&Trace) kan de app dan ook worden uitgebreid met een bewegingssensor (E-Movement) en een magneet contact (E-Switch). Met de E-Movement krijg je direct een waarschuwing als iemand zich in je voertuig bevind. Met de E-Switch ontvangt een bericht zodra een deur of raam geopend wordt. Dankzij de E-Movement en E-Switch kun je jouw caravan of camper optimaal beveiligen en kun je, je voertuig met een gerust hart achterlaten in de stalling of op de camping.
  • Stand 12.B026 Woodpecker Campers. De Groene Specht is een camper waar we ze de kennis van het bouwen van campers en liefde voor duurzaamheid hebben samengebracht. Deze camper is volledig opgebouwd uit restmateriaal afkomstig van  hun eigen productieproces. Elk stukje restmateriaal dat ze gebruiken, voegt een bijzonder karakter toe aan de camper en draagt zijn eigen verhaal met zich mee. Dat is wat deze duurzame camper echt uniek en onderscheidend maakt.
  • Stand 12.D028 Tonke, Tonke Buzz. Tijdens het event presenteren ze hun nieuwste model: de Tonke Buzz. Volledig elektrisch en veelzijdig, perfect voor alledaags gebruik. Met innovatief keukenblok, waardoor er zowel binnen als buiten kan worden gekookt.
  • Stand 12.D04 Outbase Camp, Outbase ID.Buzz campervan. Bijna alle onderdelen die ze gebruiken worden zelf ontwikkeld en/of in samenwerking met partners. In een markt waar het gebruikelijk is om bijvoorbeeld slaapbanken, hefdaken en draaibare stoelframes in te kopen bij de grote partijen, maakt dat ze uniek. Het voordeel hiervan is dat ze met hun eigen producten ook het meeste uit de (relatief) beperkte ruimte in de ID.Buzz kunnen halen. Als voorbeeld heeft de slaapbank die qua zithoogte lager is dan gebruikelijk, toch meer opbergruimte onder de zitting, omdat in kleinere campers deze ruimtes essentieel zijn. Op onze stand kan je de Body in White van de ID.Buzz komen bezichtigen. Op deze manier kunnen bezoekers zien hoe de ontwikkelingen van o.a. het RDW goedgekeurde bed-/banksysteem, slaap-/hefdak en draaistoelen hebben plaatsgevonden.
  • Stand 12.B034 Stoerk, Stoerk. Stoerk combineert de pluspunten van een vouwwagen en de die van een kampeerbus. Door slimme technieken heeft de Stoerk veel vaste kastruimte en een zeer riante buitenkeuken. Daarnaast zijn er zeer veel comfort pluspunten en is hij geheel zelfvoorzienend (inclusief toilet, douche etc…)
    Duurzaam: Veel gerecyclede materialen toegepast, kastdeurtjes van rijstevlies, en natuurlijke materialen zoals was i.p.v. lak, wollen matrastopper, fsc hout, zonnepanelen, etc…Door de hoge comfort standaard is het een duurzaam alternatief voor camperbusjes.
  • Stand hal 12, naast Fietsparcours. ANWB Trekauto van het jaar, Nissan X-Trail e-Power e-4rce. Met bijzondere aandrijftechniek is dit precies wat je zoekt als je moeiteloos met de caravan op stap wil. De wegligging van de X-Trail krijgt lovende recensies. Daarnaast scoort het rijgedrag dankzij de volledig nieuw ontwikkelde aandrijflijn zeer hoog. Het bijzondere is dat de auto altijd elektrisch rijdt, de verbrandingsmotor is er alleen als generator om de accu op te laden. Ook het one pedal systeem, waarbij de auto sterk afremt zodra je het gaspedaal loslaat, oogst lof.

ook interessant

Ontvang de laatste kampeernieuwtjes in je mailbox